Δάκρυσε ο Κομοτηνής Παντελεήμων αποχαιρετώντας την Παναγία «Άξιον Εστί» – Φωτογραφίες

  • Dogma

Σε κλίμα συγκίνησης και με δάκρυα στα μάτια οι πιστοί και ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής αποχαιρέτησαν την εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί», η οποία επιστέφει πίσω στο Άγιο Όρος με σύντομη στάση στην Ξάνθη.

Αφού τελέστηκε ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά σήμερα (12/09 )το πρωί, η εικόνα Παναγία «Άξιον Εστί», αναχώρησε από τον καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής για να επιστρέψει πίσω στο Άγιο Όρος.

Την εικόνα συνόδευε η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους μαζί με τον Πρωτεπιστάτη, ενώ την συνόδευσε και ο Αρχιεπίσκοπος πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος που βρέθηκε στην Κομοτηνή ως προσκυνητής, αλλά και για την έναρξη της σχολικής χρόνιας.

Λίγο πριν μπει η εικόνα στο λεωφορείο, πιστοί έκλαιγαν και έλεγαν «φεύγει η Παναγία μας». Ακόμα και ο Μητροπολίτης κ.κ. Παντελεήμων συγκινήθηκε κι είπε «θα μπω μπροστά στο λεωφορείο να μην φύγει». Οι πιστοί χαιρετούσαν απέξω το λεωφορείο με δάκρυα στα μάτια και έκαναν τον σταυρό τους, σε ένα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα.

Να σημειωθεί ότι μέχρι και τις βραδινές ώρες κάθε ημέρας από τις 06 έως τις 12/09 υπήρχαν πολλοί πιστοί που πήγαιναν για να προσκυνήσουν την εικόνα. Αυτές τις έξις μέρες που φιλοξενήθηκε η εικόνα στην πόλη μας χιλιάδες πιστοί από πολλά μέρη της Ελλάδας ήρθαν ως προσκυνητές, ενώ ακόμα και από τη γειτονική Βουλγαρία βρέθηκαν στην πόλη μας.

Πηγή: xronos.gr

TOP NEWS