Δέηση υπέρ της Ειρήνης και της προστασίας των Ουκρανών από τον Σύρου Δωρόθεο Β’

  • Dogma
σύρου

Δέηση υπέρ της Ειρήνης και της Προστασίας των Ουκρανών αμάχων και προσφύγων ενώπιον της ιεράς εικόνας του Αγίου Ιγνατίου, Μητροπολίτου Μαριουπόλεως του Κυθνίου, τέλεσε ο Ποιμενάρχης Σύρου Δωρόθεος Β’. 

Ο Σεβασμιώτατος Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Κύθνου κ.κ Κώστα Φιλιππαίο, Αντώνιο Κοκκιάσμένο, Μιχαήλ Ζαμπέτα και Δημήτριο Κωτούλια, μετέβη στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα, οικογενειακό Ναό του Αγίου Ιγνατίου, Μητροπολίτου Μαριουπόλεως, του Κυθνίου, και ενώπιον της Εικόνας του, την οποία προσέφερε ο Δήμος Μαριουπόλεως στο Δήμο Κύθνου το 2017, ανέπεμψε δέηση προς τον Άγιο Ιγνάτιο υπέρ καταπαύσεως του πολέμου και προστασίας των αμάχων και των προσφύγων.

Σημειώνεται ότι ο Άγιος Ιγνάτιος, ο οποίος γεννήθηκε στην Κύθνο το 1716, διέσωσε 50.000 Έλληνες από την επιθετικότητα των Τατάρων, μεταφέροντάς τους, ως άλλος Μωυσής, από την Κριμαία στα παράλια της Αζοφικής, όπου και ίδρυσε το το 1778 την αφιερωμένη στην Παναγία Μαριούπολη, με την οποία και με την κωμόπολη Σαρτανά έχει αδελφοποιηθεί από το 2016 ο Δήμος Κύθνου.

TOP NEWS