Δεκαπενταύγουστος στην Παναγία την Παρηγορήτρια

  • Dogma
παναγία

Ο ευλογημένος μήνας της Παναγίας μας έφτασε και πάλι. Ο τελευταίος μήνας, η κατακλείδα του Εκκλησιαστικού Έτους, ο Αύγουστος, είναι αφιερωμένος στο Πανάγιο πρόσωπό Της.

Και όπως και τα θεόπνευστα κείμενα των Ιερών Ακολουθιών της Εκκλησίας μας επισφραγίζονται με τροπάρια της Θεοτόκου, ως ευχή, παρηγορία και ελπίδα, έτσι και ολόκληρο το Εκκλησιαστικό – Λειτουργικό Έτος, λήγει αποδιδόμενο στο Σεπτό πρόσωπο της Θεομήτορος, ως ευχαριστία και προσμονή και ελπίδα των πιστών παιδιών Της για το επόμενο έτος.

Στον Άγιο Δημήτριο Νέας Ελβετίας Βύρωνος, η εξ ουρανού παρηγορία και ελπίδα ξεχειλίζει και πλήθος αδελφών μας προσέρχεται για να αποθέσει μαζί με μας, ό,τι τον βαραίνει, στο Πάνσεπτο και Θαυματουργό Εικόνισμα της Παναγίας της Παρηγορητρίας που για σχεδόν δύο χρόνια δακρυρροεί και μυροβλύζει ακατάπαυστα.

Έχοντας λοιπόν το καθήκον και την ανάγκη απόδοσης της ευχαριστίας και της ευγνωμοσύνης μας στο Πανάγιο Πρόσωπό Της, θα τιμήσουμε με όλη μας την καρδιά και τη διάνοια την Παναγία Μητέρα του Θεού μας κατά το μήνα Αύγουστο, ξεκινώντας από τις θεόπνευστες Παρακλήσεις, τη Μεγάλη και τη Μικρή, για το πρώτο δεκαπενθήμερο, όπως άλλωστε προβλέπεται από την παράδοση της Εκκλησίας μας. Εξυπακούεται ότι κάθε πρωί, θα τελείται Θεία Λειτουργία 7:00-9:00 και στις 11:00, δε θα παύσει να τελείται η καθιερωμένη Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια όπως φαίνεται και στο επισυναπτόμενο Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών.

Την κυρία ημέρα της Κοιμήσεως και της εις Ουρανούς Μεταθέσεως της Παναγίας μας, θα τελεστεί με κάθε λαμπρότητα η πανέμορφη αυτή Εορτή, το Πάσχα του καλοκαιριού των πιστών χριστιανών. Θα ψάλουν δε και τα Εγκώμια της Παναγίας μας.

Το ίδιο λαμπρά θα εορτάσουμε και την απόδοση της Εορτής, στις 23 Αυγούστου, η οποία είναι γνωστή στο λαό ως «Εννιάμερα» της Παναγίας μας και στις 31 του μηνός θα τιμήσουμε τη Κατάθεση της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας και έτσι θα κλείσει και ο μήνας Αύγουστος, αφιερωμένος όλος στην Κυρία των Αγγέλων και των ανθρώπων.

Κάθε μαθητής και υποψήφιος συγκληρονόμος του Χριστού, κάθε χριστιανός, οφείλει να αποδίδει ευχαριστία πάντοτε και υπέρ πάντων στο Όνομα του Θεού, αφού η αχαριστία ήταν, από την πλευρά των ανθρώπων, ο λόγος για τον οποίο σταυρώθηκε ο Χριστός.

Φυσικά η Ενορία μας προσμένει με λαχτάρα και τον μήνα Σεπτέμβριο κατά τον οποίο θα εορτασθεί πανδήμως η Β’ Επέτειος του θαύματος της Ιεράς Δακρυρροής της Εικόνος της Παναγίας της Παρηγορητρίας την 8η Σεπτεμβρίου 2022 οπότε και θα ξεκινήσουν τα Κ’ (20ά) ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022 , αφιερωμένα στο Πάντιμο και Δακρύβρεχτο Πρόσωπο της Παναγίας της Παρηγορητρίας.

Ο Ιερός Ναός μας, για το μήνα Αύγουστο, παραμένει ανοικτός για την προσκύνηση της Ιεράς Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Παρηγορητρίας από 7:00 το πρωί έως 1:00 το μεσημέρι και από 5:30 το απόγευμα έως 9:00 το βράδυ.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού μας, εύχεται στο πλήρωμα της Εκκλησίας μας καλό Δεκαπενταύγουστο με υγεία ψυχική και σωματική και με το καλό να εορτάσουμε την Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και να λάβουμε τη χάρη και την ευλογία της Μητέρας του Θεού στη ζωή μας.

Ακολουθούν οι σχετικές αναρτήσεις:

TOP NEWS