Αποδεκτή η παραίτηση του Μητροπολίτη Περιστερίου από τη Δ.Ι.Σ

  • Dogma
περιστερίου

Δεκτή έκανε την παραίτηση του Μητροπολίτη Περιστερίου η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (Δ.Ι.Σ.), την οποία προσκόμισε στη σημερινή συνεδρίαση ο Μακαριώτατος  Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι υπάρχει έντονη κινητικότητα προκειμένου να κατατεθεί η παραίτηση στις αρμόδιες αρχές, να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησεως και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την διαδοχή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος είχε επισκεφθεί τον Μητροπολίτη Περιστρίου κ. Χρυσόστομο την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου και οι πληροφορίες ήθελαν στο πλαίσιο της συνάντησης να έχει τεθεί το  θέμα της υγείας του επι καιρώ ασθενούντος Μητροπολίτη και συνεπώς το θέμα της αποχώρησής του από τα καθήκοντά του. Γεγονός που επιβεβαιώθηκε.

Λόγω, μάλιστα  της ευαίσθητης  κατάστασής του λέγεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος απέφευγε να στείλει επιτροπή παρόλο που του το είχαν ζητήσει οι Ιεράρχες και στο πλαίσιο της Διαρκούς Ιεράς Συνδόδου.

Λέγεται επίσης, ότι κατά την περασμένη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου τον Ιανουάριο, όταν ετέθη το θέμα της αποστολής επιτροπής στον Περιστερίου, ο Μακαριώτατος  έκλεισε τη συνεδρία αμέσως με το «Διευχών».

Η Ιεραρχία έχει πλέον ένα ακόμα «μέτωπο» ανοιχτό μαζί με τις Μητροπολείς Γλυφάδας και Σιατίστης.

 

 

TOP NEWS