Δεκτή η παραίτηση του Άρτης από τη ΔΙΣ

  • Dogma
δις

Δεκτή έκανε την παραίτηση του Μητροπολίτη Άρτης η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Συνήλθε σήμερα, Tετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016, στην τρίτη Συνεδρία Της για το μήνα Σεπτέμβριο, η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 160ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έλαβε γνώση της από 31ης Αυγούστου 2016 επιστολής παραιτήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Ιγνατίου εκ της κατ’ αυτόν Ιεράς Μητροπόλεως, την οποία έκανε ομόφωνα αποδεκτή, ενώ εξέφρασε την ευαρέσκειά της για την 45 ετών διακονία του ως κληρικού. Η Δ.Ι.Σ. πρόκειται να ενεργήσει τα δέοντα προς το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

Κατόπιν επιστολής του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, με την οποία προτείνεται η συγκρότηση κοινής Επιτροπής εκ μέρους της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος και της Αυτονόμου Εκκλησίας της Κρήτης με σκοπό τη συντονισμένη αντιμετώπιση ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε τη συμμετοχή στην υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Επιτροπή, των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φθιώτιδος κ. Νικολάου και Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ.

Η Δ.Ι.Σ., τέλος, έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της ημερησίας διατάξεως και ενέκρινε αποσπάσεις Κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Ιερές Μητροπόλεις του εξωτερικού.

φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS