Διαδικτυακή παρουσία Αρχιεπισκόπου στην εγκατάσταση του νέου Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών

  • Dogma
αρχιεπίσκοπος

Στην διαδικτυακή συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών, όπου εγκαταστάθηκε ο νέος Πρόεδρος κ. Λουκάς Γ. Χριστοφόρου και ο Αντιπρόεδρος κ. Αντώνιος Ρεγκάκος για το έτος 2021 συμμετείχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Μετά την προσφώνηση της απερχόμενης Προέδρου κ. Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη, ο κ. Χριστοφόρου ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο, καθώς και τους πολιτικούς και ακαδημαϊκούς που τον συνεχάρησαν και του ευχήθηκαν.

Κατόπιν, ο νέος Πρόεδρος πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Ενέργεια» και αναφέρθηκε στην ενέργεια ως βασικό στοιχείο του φυσικού κόσμου, αλλά και του πολιτισμού τονίζοντας πως στο μέλλον ο πολιτισμός θα εξαρτηθεί περισσότερο από την ενέργεια. Μίλησε, ακόμη, για την σχέση «Ενέργεια και φτώχεια» κάνοντας λόγο για καινοτόμα προγράμματα, όπου η βασική πρόκληση είναι να εξασφαλιστεί οικονομικά προσιτή πρόσβαση στην ενέργεια για όλους τους λαούς. «Η φτώχεια στερεί στον άνθρωπο την ελπίδα και ο άνθρωπος πρέπει να έχει ελπίδα για να μπορέσει να ζήσει ειρηνικά με τους συνανθρώπους του» υπογράμμισε ο κ. Χριστοφόρου.

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ