«Διάλογοι Σωτηρίας» στη Μητρόπολη Δημητριάδος

  • Dogma
δημητριάδος

Έκτακτη Ιερατική Σύναξη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29/9, με αφορμή την παρουσίαση του Βοηθήματος των Κυκλαρχών, που θα αναλάβουν την διενέργεια των Εσπερινών Συνάξεων Συμμελέτης Αγίας Γραφής στις ενορίες στη Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού.

Το βοήθημα έχει τον τίτλο «Διάλογοι σωτηρίας» και είναι καρπός της πολυχρόνιας σχετικής πνευματικής εργασίας του εκλεκτού Εφημερίου του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου και Δ/ντού της Σχολής Αγιογραφίας «Διά χειρός» Πρωτ. Δημητρίου Κατούνη.

δημητριάδος

Την παρουσίαση του βοηθήματος έκανε ο ίδιος, ο οποίος, αφού μετέφερε τις προσωπικές του εμπειρίες από την εφαρμογή στην πράξη του σχετικού βοηθήματος, τόνισε ότι «σκοπός του είναι να ανοιχθούν δρόμοι σκέψεως και να κατατεθούν αλήθειες πίστεως».

δημητριάδος

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον πονήσαντα για την εκλεκτή εργασία του και χάραξε τις κατευθυντήριες γραμμές πάνω στις οποίες θα κινηθεί το ιεραποστολικό και κοινωνικό έργο της Τοπικής μας Εκκλησίας στο τρέχον εκκλ/κό έτος. Από την μεριά του, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης προέβη σε σειρά ανακοινώσεων πάνω σε ζητήματα υπηρεσιακής φύσεως.

TOP NEWS