Διάψευση Μητρόπολης Βεροίας ότι απαγόρευσε τις καμπανοκρουσίες

  • Dogma

Η Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας εξ αφορμής αναρτήσεως που δημοσιεύθηκε σε σελίδα ενορίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενημερώνει το χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι ουδέποτε εξεδόθη έγγραφο ή εδόθη εντολή απαγόρευσης της κρούσης των καμπανών κατά την τέλεση των ακολουθιών στους Ιερούς Ναούς.

Αντιθέτως, σύμφωνα με το πρόγραμμα που εκδίδεται κατ’ έτος στο εγκόλπιο ημερολόγιο της Μητροπόλεως προσδιορίζεται η συγκεκριμένη ώρα της επιβεβλημένης κρούσης των καμπανών καθημερινά στις Ακολουθίες του Όρθρου, του Εσπερινού και των λοιπών Ιερών Τελετών.

Κατά την Ιερατική Σύναξη που πραγματοποιήθηκε στη Βέροια το πρωί της Πέμπτης, 19ης Οκτωβρίου 2023, οι Ιερείς ενημερώθηκαν για διοικητικά και οργανωτικά θέματα και μεταξύ άλλων έγινε σύσταση για την ορθή χρήση των εξωτερικών μεγαφώνων σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, οι οποίες αναφέρονται σε εγκύκλιο της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Η εν λόγω σύσταση για την ορθολογική χρήση των εξωτερικών μεγαφώνων προφανώς παρανοήθηκε και παρερμηνεύθηκε.

Ως εκ τούτου, η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας διαψεύδει ρητά την κακεντρεχή και όλως ψευδή ανάρτηση της εν λόγω ενορίας, όσο και την αναδημοσίευση από άλλες σελίδες ή ομάδες κοινωνικής δικτύωσης.

TOP NEWS