Διαρκής Ιερά Σύνοδος: Πρώτη Συνεδρία για τον μήνα Οκτώβριο

  • Dogma
σύνοδος

Συνήλθε σήμερα, Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Οκτώβριο, η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 162ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.

Ακολούθως ενημερώθηκε περί της επίσημης επίσκεψης του Μακαριωτάτου Ετεροδόξου-Συροϊακωβίτου Πατριάρχου Αντιοχείας στην Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία θα πραγματοποιηθεί περί τα μέσα Νοεμβρίου.

Επίσης ενημερώθηκε από την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος περί του Ζ’ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου για το 1821 με θέμα: «Οι φιλελεύθεροι θεσμοί του Αγώνος της Ελληνικής Επαναστάσεως», το οποίο θα διοργανωθεί από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου ε.έ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κατόπιν ενημερώθηκε από την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Λειτουργικής Αναγεννήσεως για τα Πορίσματα και τις Προτάσεις του ΙΖ’ Πα­νελ­λη­νί­ου Λειτουργικού Συμποσίου Στελεχών Ιερών Μητροπόλεων, με κεντρικό θέμα: «Οι Ιερές Ακολουθίες στην περίοδο της «Παρακλητικής», του «Τριωδίου» και του «Πεντηκοσταρίου»», το οποίο διοργανώθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, από τις 17 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2018.

Η Δ.Ι.Σ. ενέκρινε το αίτημα του Ιδρύματος Βυζαντινής Μουσικολογίας περί της διοργανώσεως του Ζ’ Διεθνούς Συνεδρίου Βυζαντινής Μουσικολογίας και Ψαλτικής Τέχνης, το οποίο θα διοργανωθεί από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου ε.έ. στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με γενικό θέμα «Θεωρία και Πράξη της Ψαλτικής Τέχνης: Μορφολογία – Αισθητική».

Τέλος, έλαβε αποφάσεις σχετικά με τα τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης

 

 

TOP NEWS