Διαρκής Σύνοδος: Άρχεται η συνεδρίασις μέσω τηλεδιάσκεψης την Δευτέρα 07 Φεβρουαρίου

  • Dogma
σύνοδος

Διαρκής Ιερά Σύνοδος: Ξεκινούν την Δευτέρα 07 Φεβρουαρίου οι εργασίες της και αναμένεται να ολοκληρωθούν την Τετάρτη 09 Φεβρουαρίου. 

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 165ης Συνοδικής Περιόδου, θα συνεδριάσει και αυτή τη φορά μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω της πανδημίας της covid -19.

Όπως ήδη έχει γράψει το dogma.gr πολλά είναι τα «αγκάθια» που καλείται ν᾿ αντιμετωπίσει η Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος το προσεχές διάστημα.

Αρχικά προέχει η πλήρωση των κενών μητροπολιτικών θέσεων Γόρτυνος και Αιτωλοακαρνανίας, καθώς στην πρώτη περίπτωση, ο μητροπολίτης κυρός Ιερεμίας εκοιμήθη αιφνίδια από καρδιολογικές επιπλοκές, στη δε περίπτωση της Αιτωλίας, ο μακαριστός κυρός Κοσμάς κατέληξε από επιπλοκές του κορωνοϊού.

Προβληματισμός επικρατεί και για τη θέση που θα κρατήσει η Εκκλησία της Ελλάδος εν γένει, στο ζήτημα της εισπήδησης της Ρωσικής Εκκλησίας στην Αφρική. Μετά την επιστολή που απέστειλε το Πατριαρχείο της Αλεξανδρείας στον Οικουμενικό Πατριάρχη, γνωστοποιώντας την όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά τη δημιουργία της ρωσικής Εξαρχίας στη δικαιοδοσία της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, η Ελλαδική Εκκλησία καλείται να πάρει θέση και να βγει μπροστά, καθώς μια πιθανή υιοθέτηση ουδέτερης στάσης, εκτός των άλλων, θα απομονώσει την Εκκλησία της Ελλάδος και θα διαταράξει τις εκκλησιαστικές σχέσεις της με Φανάρι και Αλεξάνδρεια.

Διαβάστε αναλυτικά για τα «αγκάθια» που έχει να αντιμετωπίσει η Ιερά Σύνοδος 

 

TOP NEWS