Διαβεβαίωση Μητροπολίτη Καρπενησίου – Την επόμενη εβδομάδα η ενθρόνιση

  • Dogma
διαβεβαίωση

Τη διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου έδωσε σήμερα ο νέος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του υπουργού Παιδείας κ. Νίκου φίλη. 

Με τον καταστατικό Χάρτη της Ιεράς Συνόδου της 9ης Ιουλίου 1852 καθιερώθηκε οι κληρικοί να δίνουν διαβεβαίωση, οι μεν Αρχιερείς στην αρχιερωσύνη τους οι δε άλλοι κληρικοί στην ιερωσύνη τους. Κατά την Διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας ο Αρχιερεύς θέτει το δεξί του χέρι στο στήθος και δίνει την υπόσχεση ότι θα τηρεί τους «Ιερούς Κανόνες» και τους Νόμους του Κράτους. Η Διαβεβαίωση είναι η εξής: «Διαβεβαιούμαι επί τη Αρχιεροσύνη μου ότι θα εκπληρώ τη θεία χάριτι τα αρχιερατικά μου καθήκοντα μετά πάσης σπουδής και δυνάμεως, τηρών απαρασαλεύτως τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς Κανόνας και τας ιεράς Παραδόσεις, διαδηλώ δε υπακοήν εις το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους».

cBlI?????? ???û????oU???ý ? . ?ú????????-?U???ýU

Σύμφωνα με πληροφορίες η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Καρπενησίου θα τελεσθεί στις 22 Απριλίου.

cBlI?????? ???û????oU???ý ? . ?ú????????-?U???ýU

Ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, γεννήθηκε το 1963 στο χωριό Καστέλλα Ευβοίας. Το 1985 έλαβε το πτυχίο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λαμίας και το 1993 της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τη διετία 1985-1987 υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία. Το 1988 διορίστηκε ως εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, εργάστηκε σε Δημοτικά σχολεία στην περιοχή της Χαλκίδας και παραιτήθηκε το 1995. Τον Σεπτέμβριο του 1994 χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος υπό του τότε Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας και νυν Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Τοποθετήθηκε ως εφημέριος στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σχηματαρίου, στον οποίο διακόνησε μέχρι και σήμερα, εξυπηρετώντας συγχρόνως την 114 Πτέρυγα Μάχης και άλλες ενορίες στο έργο της εξομολογήσεως και του κηρύγματος. Από το 2008 υπηρέτησε στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ως Γραμματέας Συνοδικών Επιτροπών, Συνεργάτης του Αρχείου και από τον Οκτώβριο του 2014 ως Β’ Γραμματεύς –Πρακτικογράφος.

cBlI?????? ???û????oU???ý ? . ?ú????????-?U???ýU

φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS