Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: Kάθε Μουσείο είναι ένα ανοιχτό σχολείο

  • Dogma
διδυμοτείχου

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου διοργανώθηκε η εκδήλωση με θέμα «Η δύναμη των Μουσείων», από τον Μορφωτικό Σύλλογο του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Ορεστιάδος, το απόγευμα της Κυριακής, 22 Μαΐου 2022.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο προαύλιο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος, με κεντρική μιλήτρια την Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Ριζίων Ρούλα Λεύκελη, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο Δήμαρχος Ορεστιάδος Βασίλης Μαυρίδης και η  Βουλευτής Έβρου Αναστασίας Γκάρα.

Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός στο σύντομο χαιρετισμό του αφού συνεχάρη τον εμπνευστή και δημιουργό του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Ορεστιάδος, συνταξιούχο εκπαιδευτικό, Πασχάλη Μαυρίδη, τόνισε ότι κάθε Μουσείο είναι ένα ανοιχτό σχολείο, όπου η εμπειρία του παρελθόντος έρχεται να φωτίσει το παρόν και το μέλλον.

Ακολούθησε η παρουσίαση της ενόργανης Θρακικής Χορωδίας του Μουσείου με παραδοσιακά τραγούδια, υπό την διεύθυνση του χοράρχου Βασιλείου Παπαμιχαήλ, και η εμφάνιση του χορευτικού συγκροτήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Σαγήνης με παραδοσιακές Θρακιώτικες στολές.

TOP NEWS