Διδυμοτείχου: Για την Εκκλησία ο χρόνος είναι διαρκές παρόν

  • Dogma

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου την πρώτη ημέρα του Έτους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, στο μήνυμά του για τη νέα χρονιά αναφέρει: «Ακολουθώντας η Εκκλησία βήμα – βήμα όλο το σωτήριο έργο του Κυρίου μας καλεί να μπολιάσουμε τον χρόνο, που διαρκώς τρέχει από το παρελθόν στο μέλλον, με τη διαρκή παρουσία του Χριστού, ο Οποίος με τη θυσία Του και την ανάστασή Του έφερε σε επαφή τον κοσμικό χρόνο με την αιωνιότητα. Ίσως να μην έχουμε προσέξει αρκετά ότι για την Εκκλησία μας ο χρόνος είναι πάντα ένα διαρκές παρόν».

«Και ενώ ο κόσμος, όσο και αν ξεφαντώνει τα μεσάνυχτα της 31ης Δεκεμβρίου, κατά βάθος θρηνεί για ακόμη ένα βήμα, πού τον φέρνει κοντύτερα στο αναπόφευκτο τέλος, ο εκκλησιαστικός χρόνος μεταβάλλει την κάθε στιγμή σε ευκαιρία αναγέννησης και εισόδου σε έναν τρόπο ζωής στον οποίο η φθορά και ο θάνατος δεν έχουν εξουσία»· τόνισε στο Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, ο οποίος την 1η Ιανουαρίου 2016 ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου, παρουσία των Βουλευτών Αναστασίου Δημοσχάκη και Αναστασίας Γκαρά, του Δημάρχου Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη, του Διοικητού της XVI  Μεραρχίας, Στρατηγού Κωσταντίνου Βασιλειάδη, του Αστυνομικού Διευθυντή Ορεστιάδος Πασχάλη Συριτούδη και πιστών οι οποίοι παρά το δριμύ ψύχος (-10°) έσπευσαν να εκκλησιασθούν.

Στη συνέχεια αφού τελέσθηκε η καθιερωμένη Δοξολογία επί τη Πρώτη του Νέου Έτους ακολούθησε δεξίωση. Αφ΄ εσπέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον ίδιο Ναό στην ακολουθία του Εσπερινού,  μίλησε για τη χριστιανική θεώρηση του χρόνου και ευλόγησε τη Βασιλόπιτα, την οποία στη συνέχεια διένειμε σε επώνυμους και ανώνυμους που βρέθηκαν στο Ναό.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ