»ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022»: Ομιλία με τον Δικαίο της Σκήτης Προφήτου Ηλιού Αγίου Όρους

  • Δόγμα

Θέμα της ομιλίας του ήταν: “Ο Άγιος Παΐσιος Βελιτσκόφσκυ, ο άνθρωπος που κυνήγησε το βάτραχο με το φως της ησυχίας”.

Την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου στις 7.00 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου, όπου λαμβάνουν χώρα οι ενοριακές, εορταστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022» πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Οσιολογιωτάτου Ιερομονάχου π. Φιλήμωνα, Δικαίου Ιεράς Παντοκρατορινής Σκήτης του Προφήτου Ηλιού Αγίου Όρους.

Θέμα της ομιλίας του ήταν: “Ο Άγιος Παΐσιος Βελιτσκόφσκυ, ο άνθρωπος που κυνήγησε το βάτραχο με το φως της ησυχίας”.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στον κτήτορα της Ιεράς Σκήτης του Προφήτου Ηλιού Αγίου Παϊσίου Βελιτσκόφσκυ, την ζωή του και την διδασκαλία του, κυρίως στο θέμα της αντιμετώπισης των λογισμών μέσα από την προσοχή του νου και την ησυχία της καρδιάς, ώστε να παρατηρούμε και να διακρίνουμε τις επιθέσεις του πονηρού.

Ακολούθησε το καθιερωμένο “Ενοριακό Αρχονταρίκι” εντός του Ιερού Ναού κατά το οποίο ο π. Φιλήμων, απάντησε στα ερωτήματα που του υπέβαλαν οι ακροατές δια ζώσης και διαδυκτιακά.
Να σημειωθεί ότι, και στην ομιλία του π. Φιλήμωνα, αλλά και στο “Ενοριακό Αρχονταρίκι”, η συμμετοχή των πιστών ήταν αξιοθαύμαστη.

Γνωστοποιούμε στους πιστούς ότι, η τίμια κάρα της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, θα παραμείνει στον Ιερό Ναό για ασπασμό από τους πιστούς, μέχρι και το Σάββατο 15 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, ώρα 7.00 το απόγευμα, ομιλητής θα είναι ο Οσιολογιώτατος Ιερομόναχος π. Αντίπας, εκ του Ιβηριτικού Κελλίου Αγίας Άννης, Αγίου Όρους, με θέμα: «Εκκλησιαστικό φρόνημα, όρος σωτηρίας».

Η 12η μέρα των εορταστικών εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με κατανυκτική Θεία Λειτουργία στην οποία ιερούργησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης  π. Δωρόθεος Κιούσης, Γραμματέας Νομικής Υπηρεσίας Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Έψαλαν οι Πρωτοψάλτες  κ. κ. Δημήτριος Τανάγρας και Νικόλαος Γκολφίνος.

TOP NEWS