«Δημητριάδος: Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τον θρησκευτικό φανατισμό και τον εμφύλιο πόλεμο»

  • Dogma

«Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τον θρησκευτικό φανατισμό και τον εμφύλιο πόλεμο. Ας μείνουμε ζωντανοί στην προσευχή για να μας προφυλάξει ο Θεός απ’ αυτές τις συμφορές…» επεσήμανε ο μητροπολίτης Δημητριάδος απο την ιερά μονή Ταξιαρχών Πηλίου.

Dogma Newsdesk

«Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τον θρησκευτικό φανατισμό και τον εμφύλιο πόλεμο. Ας μείνουμε ζωντανοί στην προσευχή για να μας προφυλάξει ο Θεός απ’ αυτές τις συμφορές και να μην επιτρέψει να ζήσουμε εμπειρίες που έζησε αυτός ο τόπος, ο ποτισμένος με αίμα Μαρτύρων και ηρώων…» επεσήμανε ο μητροπολίτης Δημητριάδος απο την ιερά μονή Ταξιαρχών Πηλίου.

Την παραμονή της εορτής του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του κ. Ιγνατίου, παρουσία εκπρόσώπων άλλων μονών.

Στο τέλος του εσπερινού πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ πέριξ του νέου Καθολικού της μονής.

Στη συνέχεια ο μητροπολίτης αναφέρθηκε στο γεγονός της ανέγερσης του νέου Καθολικού της μονής, που όπως είπε είναι «καρπός χρηστής οικονομικής διαχείρισης, αλλά και του ευγενούς οράματος της δημιουργίας ενός σύγχρονου παρθενώνα, που συνιστά τη σφραγίδα μιας εποχής στον τόπο μας, που θα αξιολογηθεί εν καιρώ.»

TOP NEWS