Δημητριάδος για Ι.Μ Φλαμουρίου: Η λύση πρέπει να κατοχυρώνει και τη Μονή και να μην αφήνει εκκρεμότητες για τους κατοίκους

  • Dogma
δημητριάδος

» θα βρεθεί ο καταλληλότερος τρόπος, το θέμα αυτό να λήξει τελεσίδικα και να ικανοποιηθεί το αίτημα των κατοίκων, προκειμένου να συνεχίσουν να είναι στον τόπο τους, χωρίς να έχουν τον φόβο ότι θα πάψουν να καλλιεργούν τα εδάφη, που καλλιεργούν τόσα χρόνια. Αυτή είναι η θέση μας, η δική μου αποφασιστική στάση και έτσι θα προχωρήσουμε. Νομιμότητα και μονιμότητα», τόνισε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος για το θέμα της της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Φλαμουρίου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στους εκπροσώπους των τοπικών Μ.Μ.Ε., προέβη και στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει μεταξύ της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Φλαμουρίου και κατοίκων της περιοχής. Η δήλωση έχει ως εξής:

«Σε ό,τι αφορά στο θέμα που έχει προκύψει μεταξύ της Ιεράς Μονής Φλαμουρίου και των κατοίκων της περιοχής, πρέπει να σας πω, καταρχάς, ότι είναι ένα θέμα το οποίο έχει μεγάλο χρονικό βάθος, πολλών δεκαετιών. Δεν είναι σημερινό, ούτε καν χθεσινό.

Ίσως, όμως, ήρθε η ώρα, επιτέλους, να βρει την οριστική του λύση. Αυτό, όμως, πρέπει να γίνει, πρώτα πρώτα, με νομιμότητα, διότι, όπως ξέρετε, και η Μονή και η επιβλέπουσα Μητρόπολη και η Ιερά Σύνοδος, με την οικονομική Της υπηρεσία, είμαστε διαχειριστές και όχι ιδιοκτήτες.  Άρα, είμαστε υποχρεωμένοι ό,τι κάνουμε, ως Νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, να έχει απόλυτη νομιμότητα.

Και το δεύτερο σημείο, στο οποίο, εγώ, τουλάχιστον, θα καταβάλω κάθε προσπάθεια, είναι η λύση που πρέπει αναμφισβήτητα να δοθεί υπέρ των κατοίκων, να έχει μονιμότητα, δηλ. να μην είναι αναστρέψιμη.

Τουλάχιστον, λοιπόν, σε ό,τι μας αφορά, και είμαι βέβαιος ότι αυτό θα έρθει και από την πλευρά της Ιεράς Συνόδου, θα βρεθεί ο καταλληλότερος τρόπος, το θέμα αυτό να λήξει τελεσίδικα και να ικανοποιηθεί το αίτημα των κατοίκων, προκειμένου να συνεχίσουν να είναι στον τόπο τους, πράγμα που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ, χωρίς να έχουν τον φόβο ότι θα πάψουν να καλλιεργούν τα εδάφη, που καλλιεργούν τόσα χρόνια. Αυτή είναι η θέση μας, η δική μου αποφασιστική στάση και έτσι θα προχωρήσουμε. Νομιμότητα και μονιμότητα».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Σεβασμιώτατος, εξέφρασε την ελπίδα η λύση που θα δοθεί στο πρόβλημα «να λειτουργήσει ως μοντέλο, για να ακολουθήσουν κι άλλοι, γιατί παρόμοιες καταστάσεις υπάρχουν σε πολλά μέρη της Ελλάδος και τουλάχιστον σε ό,τι με αφορά, την ίδια μεγάλη υπομονή, σαν κι αυτή που έχω δείξει και για τις Νηες, θα δείξω και γι’ αυτό το θέμα. Η λύση που θα δοθεί πρέπει να κατοχυρώνει και την Μονή, που είναι Ν.Π.Δ.Δ. και να μην αφήνει εκκρεμότητες για τους κατοίκους».

TOP NEWS