Δημητριάδος Ιγνάτιος: « Δεν θα εγκαταλείψουμε τους ανθρώπους της επαρχίας»

  • Dogma

Με πρωτοβουλία του φορέα Γιατρών Υγείας της Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6/3  στο Κέντρο Κοινότητας Ζαγοράς- Μουρεσίου, παρουσία του Δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Κώνσταντίνου Καραγεωργίου, μία κανονική ιατρική αποστολή 10 ιατρών διαφορετικών  βασικών ιατρικών ειδικοτήτων όπως καρδιολόγοι, γυναικολόγοι, παθολόγοι, ορθοπεδικοί και οδοντίατροι, οι οποίοι βρέθηκαν στο σχολείο Ζαγοράς και εξέτασαν γύρω στους 60 κατοίκους της περιοχής που στερούνται ουσιαστικής πρόσβασης ιατρικών υπηρεσιών.

Στις δηλώσεις του στον τοπικό τύπο ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ικανοποίηση του για το τελικό αποτέλεσμα. Ανέφερε ότι «επελέγη η Ζαγορά  ως ένας τόπος όπου θα μπορούσαν να προσφερθούν  ιατρικές εξετάσεις από εθελοντές ιατρούς σε συνεργασία με τους τρείς Συλλόγους, Ιατρικό, Φαρμακευτικό και Οδοντιατρικό, παρουσία και των τριών προέδρων αυτών. Τέλος, εξέφρασε την χαρά του για την ανταπόκριση των κατοίκων τονίζοντας ότι «δεν θα εγκαταλείψουμε τους ανθρώπους της επαρχίας» δίνοντας τη δέσμευση του ότι η συγκεκριμένη προσπάθεια θα συνεχιστεί και σε άλλους περιφερειακούς  Δήμους της Μαγνησίας

Από τη μεριά του ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Κωνσταντίνος Καραγεωργίου καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο και τους γιατρούς, τονίζοντας ότι «η σημερινή παρουσία αποτελεί ευλογία για τον τόπο μας, η δικτύωση των κοινωνικών υπηρεσιών και δομών του Δήμου μας με τους Λειτουργούς Υγείας της Αγάπης.» Ακόμη, συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο για την διορατικότητα του «να εντοπίζει τα κενά στους αρμούς της κοινωνίας μας και με τις παρεμβάσεις του συνεκτικά όπως αποτυπώνεται με το φιλάνθρωπο έργο της τοπικής Εκκλησίας μας, με τις Σχολές Γονέων, με την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών, με τον Εσταυρωμένο, με τον φορέα Πολιτισμού Μαγνήτων Κιβωτός, με τους Λειτουργούς Υγείας της Αγάπης και τόσα άλλα ακόμη.».

Στην εν λόγω δράση συμμετείχαν οι ιατροί που συμμετείχαν ήταν οι εξής:

Δημήτρης Πάτσιος- Παθολόγος

Γρηγόρης Μανούδης- Ορθοπεδικός

Δημήτρης Κωστάκης- Καρδιολόγος

Νατάσα Οικονόμου- Παιδίατρος

Κρασνίκοβα Ελένη- Νευρολόγος

Μαλινδρέτος Παύλος- Νεφρολόγος

Χρήστος Βενέτης- Μαιευτήρας- Γυναικολόγος

Κλάρα Αικατερίνη- Οδοντίατρος

Πουλτσίδη Ελένη- Οδοντίατρος

Έξαρχου Μαρία- Ορθοδοντικός

TOP NEWS