Δημητριάδος Ιγνάτιος: Δεν θα φοβηθώ κανέναν, όταν υπερασπίζομαι τα δίκαια Εκκλησίας και Κληρικών

  • Dogma
δημητριάδος

Με κάθε δυνατή ευκαιρία ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, διατυπώνει την έντονη αντίθεσή του στην προωθούμενη συμφωνία Εκκλησίας Πολιτείας. «Δε θα πάψω να λέω την αλήθεια και δεν θα φοβηθώ κανένα όταν θα υπερασπίζομαι τα δίκαια της Εκκλησίας και των Κληρικών μας, που ουδείς έχει το δικαίωμα να διακυβεύει», υπογράμμισε αυτή τη φορά από του Ιερού Βήματος. 

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πινακατών τελέστηκε την Κυριακή (16/12) από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Αθανασίου Παρίση, 40 ετών, εγγάμου και πατέρα ενός τέκνου, ο οποίος κατάγεται από το χωριό.

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχε πλήθος ευλαβών Χριστιανών, που με συγκίνηση ευχήθηκαν στον νέο Πρεσβύτερο το «Άξιος!».

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Μακαριστό εφημέριο του χωριού π. Νικόλαο Παντελή, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στην διαμόρφωση του χαρακτήρα και της ευσέβειας του νέου Κληρικού μας και επισήμανε ότι αυτό είναι ο Παπάς του χωριού: «αυτός που εμπνέει και ενώνει τον λαό μας. Αυτό ζει η Ελληνική επαρχία αιώνες τώρα, τα χωριά μας, από τα οποία όλοι προερχόμαστε. Ο αείμνηστος παπα-Νικόλας ήταν το παράδειγμα ιερέως του χωριού, που είχε την ευθύνη για όλους, νοιαζόταν για όλους και φρόντισε, μάλιστα, για την διαδοχή του. Για τον νέο Ιερέα θα είναι πάντα το ζωντανό παράδειγμα». Ο Σεβασμιώτατος ζήτησε από τον π. Αθανάσιο να συνεχίσει το έργο του προκατόχου του, με ταπείνωση, που είναι διακριτικό γνώρισμα του σαρκωμένου Χριστού, με υπακοή στο θέλημα του Θεού. Τον κάλεσε να μην αρνηθεί ποτέ την αγάπη, να εργαστεί με φρόνημα θυσιαστικό και να φέρει στο χωριό του τον Παράδεισο, αυτόν που έφερε και πάλι ο Χριστός στον κόσμο, με την Γέννηση, την Θυσία και την Ανάστασή Του.

Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην ανάγκη της εποχής να εντάσσουμε στους κόλπους της Ιερωσύνης ανθρώπους, χωρίς την μισθολογική εξασφάλιση του Δημοσίου, όπως ο π. Αθανάσιος και προανήγγειλε άλλες δύο ανάλογες χειροτονίες, στο άμεσο μέλλον, που χαρακτήρισε «δώρο Θεού, γιατί θα κρατούν τους Ναούς και τα Θυσιαστήριά μας ανοικτά. Παρά ταύτα, δεν θα πάψουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε για όσα ανήκουν και δικαιούται η Εκκλησία και είμαστε βέβαιοι ότι και αυτοί που έχουν τις ευθύνες θα καταλάβουν ότι, ιδιαίτερα τούτην την εποχή, που το θρησκευτικό φαινόμενο, ποικιλοτρόπως, πρωταγωνιστεί στον κόσμο, χρειαζόμαστε τους ιερείς μας, μια Εκκλησία που ενώνει, που διδάσκει ελευθερία και αλληλεγγύη, που δέχεται όλους ως εικόνες του Θεού. Αυτή την Εκκλησία θα κρατήσουμε ζωντανή. Γι’ αυτό, δεν θα πάψω να λέω την αλήθεια και δεν θα φοβηθώ κανένα όταν θα υπερασπίζομαι τα δίκαια της Εκκλησίας και των Κληρικών μας, που ουδείς έχει το δικαίωμα να διακυβεύει».

Ο νέος Πρεσβύτερος θα τοποθετηθεί εφημέριος της γενέτειράς του, των Πινακατών Πηλίου.

δημητριάδος

Φωτογραφίες: Ηλίας Σακελλάρης

 

TOP NEWS