Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η συνείδηση της καθαριότητας είναι υπόθεση αγωγής»

  • Dogma

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η συνείδηση της καθαριότητας είναι υπόθεση αγωγής»
Ξεκίνησε η πρωτοβουλία για τον καθαρισμό της πόλης

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησε η προσπάθεια καθαρισμού της πόλης του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής, με πρωτοβουλία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου και υπό την αιγίδα του Α.Σ. «ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ».

 

Η εν λόγω δράση ξεκίνησε την Κυριακή 14/10, αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Σεβ. Κ. Ιγνάτιος στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Γορίτσας (Τρύπα). Κατ’ αυτήν ο Σεβασμιώτατος μίλησε προς του συμμετέχοντες εθελοντές και εξέφρασε τον πόνο και την πικρία του για την εικόνα έλλειψης καθαριότητας που παρατηρείται σε διάφορα σημεία της πόλης. Χαρακτήρισε δε απαράδεκτο και ακατανόητο γονείς να ρυπαίνουν την πόλη και τις ακτές, προσφέροντας καταστροφικό παράδειγμα στα παιδιά τους.

 

Στη συνέχεια τόνισε ότι η προσπάθεια της Τοπικής Εκκλησίας δεν έρχεται να καταργήσει το έργο της καθαριότητας του Δήμου, αλλά να το συμπληρώσει και ενισχύεσαι, ενώ επεσήμανε ότι «η συνείδηση της καθαριότητας είναι υπόθεση αγωγής». Στη συνέχεια εξήγησε τον τίτλο αυτής της πρωτοβουλίας, που είναι «Αγαπώ την πόλη μου»: «Την αγαπώ πάρα πολύ και θέλω να την βλέπω καθαρή, γιατί δεν θέλω τα παιδιά μας να συνηθίζουν την ασχήμια και την βρώμα. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα και δεν μπορεί να είναι άλλοθι η οικονομική κρίση για την καθαριότητα της πόλης μας. Πρέπει ο καθένας να κάνουμε αυτό που πρέπει. Εάν συνέβαινε αυτό δε θα χρειαζόταν να γίνει αυτό σήμερα. Αλλά θα γίνεται κάθε φορά που θα βλέπουμε ότι κάποιοι ξεχνιούνται. Γιατί τα παιδιά μας πρέπει να μάθουν να ζουν μέσα στην ομορφιά. Γράφτηκε κάπου ότι η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο. Δεν ξέρω αν είναι τόσο αλήθεια. Ξέρω, όμως, ότι οι άνθρωποι πολλές φορές, αν τους αφήσεις απαίδευτους, συνηθίζουν τη βρώμα, την ασχήμια, την αταξία»

 

Ξεκινώντας η δράση ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες εθελοντές: «Το Δήμο του Βόλου,  τη βιομηχανία  «ΕΨΑ», τον όμιλο Lafarge γιατί μας έδωσε τα  ειδικά γιλέκα που θα φορέσουν τα παιδιά μας, ην Ποδηλατική  Ομάδα Α.Σ. Δημητριάς, τα κατηχητικά μας σχολεία. Και επίσης την εθελοντική ομάδα Άμεσης Επέμβασης Πολιτικής προστασίας, την Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών, το σύλλογο «Μάγνητες τυφλοί» και το Αθλητικό σωματείο των Μαγνήτων τυφλών «Πειρατές». Την εταιρία Σπηλαιολογικών ερευνών Θεσσαλίας «ο Χείρων», τους εθελοντές του Δήμου Βόλου, το Λιμενικό Σώμα και όλους όσους θα συμβάλουνε στην επιτυχία αυτής της προσπάθειας»

 

Αμέσως μετά δημιουργήθηκαν τρεις ομάδες καθαρισμού. Η πρώτη κινήθηκε προς την Αγριά. Η δεύτερη βάδισε προς την Γορίτσα. Η τρίτη κινήθηκε προς τον Άγιο Κωνσταντίνο. Επίσης, η  Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, ανέλαβε να καθαρίσει μέρος του βυθού.

{gallery}11{/gallery}

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία [Δελτία Τύπου] αναμεταδίδονται ως έχουν χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική μας ομάδα. Εαν ενδεχομένως υπάρξει ρεπορτάζ με βάση τα δελτία αυτά, δημοσιεύεται στην σχετική κατηγορία. 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ