Δημητριάδος Ιγνάτιος: O μοναχός πρέπει να αποδεχθεί ότι θα γίνει θυσία για όλους τους ανθρώπους

  • Dogma
δημητριάδος

Μία νέα Μοναχή εισήλθε επισήμως στην εκλεκτή και περίβλεπτη γυναικεία Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου, στη Μητρόπολη Δημητριάδος, μέσα στην χαρμόσυνη ατμόσφαιρα της Πασχαλινής περιόδου.

Πρόκειται για την Αδελφή Πορφυρία (κατά κόσμον Ελένη Τζιβινίκου, Πτυχιούχο Λογιστικής του Τ.Ε.Ι. Λάρισας), η Ρασοφορία της οποίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή του Θωμά, 8 Μαΐου 2016, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος  Ιγνάτιο.

Στην Ακολουθία συμμετείχαν πολλοί Κληρικοί της Μητρόπολης Δημητριάδος και όχι μόνο, αντιπροσωπίες Ιερών Μονών και πλήθος ευλαβών προσκυνητών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι «δεν υπάρχει πιο χαρμόσυνογεγονός στη ζωή ενός ανθρώπου από την πλήρη αφιέρωσή του στον ΑναστάνταΛυτρωτή.

δημητριάδος

Στα μάτια των κοσμικών ανθρώπων η αφιέρωση ταυτίζεται, συχνά, μεθλίψη και δοκιμασία. Κι όμως, οι αυθεντικά αφιερωμένοι είναι εκείνοι που ζουν ουσιαστικά τη χαρά της Αναστάσεως του Χριστού. είναι οι διαχρονικοί μάρτυρες και ομολογητές της Αναστάσεως, έχοντας πάντα, όμως, την επίγνωση
ότι η Ανάσταση είναι καρπός της Σταυρώσεως.». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «δεν αρκεί ο Μοναχός να θυσιάσει και ν’ αφιερώσει τη ζωή στο Χριστό, αν ταυτόχρονα, δεν έχει αποδεχθεί ότι θα γίνει θυσία για όλους τους ανθρώπους, στην προσευχή και στην διακονία.».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη, προςτιμήν του οποίου έλαβε το όνομά της η νέα Μοναχή, «για να διακηρύττει πάντοτε ότι η αγιότητα δεν αφορά άλλους αιώνες και άλλους ανθρώπους, αλλάείναι γεγονός και της εποχής μας, μέσα στην Εκκλησία.».

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ