Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Οι πολιτικοί μας υποχωρούν στα διεθνή lobbies»

  • Dogma
δημητριάδος

Δημητριάδος Ιγνάτιος: Δυστυχώς, οι πολιτικοί μας υποχωρούν στα διεθνή lobbies. Υποχωρούν στις πιέσεις και προκειμένου να φανούν εκσυγχρονισμένοι, κάνουν μεγάλα λάθη, προσβάλλοντας την έννοια του Γάμου, που είναι ιερή. Αυτό που συμβαίνει δεν έχει αντικειμενική βάση, αλλά πρόκειται για μία εμμονή εκείνων που θέλουν να επιβάλουν έναν άλλο τρόπο ζωής

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση για τον ιερό θεσμό της Οικογένειας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4/2 στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος στον Βόλο, παρουσία πλήθους συμπολιτών μας. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Τοπική μας Εκκλησία, στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνάς της για την υποστήριξη και ενίσχυση της οικογένειας, σε συνεργασία με Χριστιανικές κινήσεις και πνευματικούς Συλλόγους της Μαγνησίας, ήτοι την ΓΕΧΑ Βόλου, τον Θρησκευτικό και Φιλολογικό Σύλλογο «Τρεις Ιεράρχες», την Χριστιανική Στέγη «Ο Απόστολος Παύλος» και την Ένωση Πολυτέκνων Μαγνησίας.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αρχιμ. Μιχαήλ Σαντοριναίος, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Η Οικογένεια που ευλογεί ο Άγιος Θεός». Ο π. Μιχαήλ επεσήμανε τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες συστήνεται η οικογένεια, όπως την θέλει ο Θεός, που είναι η σωφροσύνη των συζύγων, η προσευχή, η κατίσχυση των αρετών, η ταπεινοφροσύνη, η εσωτερική ομορφιά, η θυσιαστική αγάπη, η ομόνοια, η εντρύφηση στον Λόγο του Θεού, η φιλανθρωπία και κυρίως η Μυστηριακή ζωή. Από την άλλη, τόνισε ότι την συζυγία και την οικογένεια προσβάλλουν η απιστία, ο εγωισμός, οι πάσης φύσεως εξαρτήσεις, ενώ στηλίτευσε το επίμαχο νομοσχέδιο για τον «γάμο» των ομοφυλοφίλων, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για την ικανοποίηση της εγωιστικής απαίτησης μίας μικρής μειονότητας συμπολιτών μας, με μοναδικό σκοπό την απόκτηση τέκνων, διά της πλαγίας οδού, δηλ. τεκνοθεσίας και αργότερα της παρένθετης μητρότητας, η οποία συνιστά ωμή μετατροπή της γυναίκας σε τεκνοποιητική μηχανή – κάτι για το οποίο, παραδόξως, δεν διαμαρτύρονται τα γυναικεία κινήματα – και οδηγεί στην οικονομική εκμετάλλευσή της.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος ευχαρίστησε τις Χριστιανικές κινήσεις της πόλης μας για την επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης και πρότεινε την θεσμοποίησή της κατ’ έτος, με αφορμή την εορτή της Υπαπαντής. Συνεχάρη τον ομιλητή για τον σύγχρονο και κατανοητό λόγο του και τόνισε ότι «όσοι ζήσαμε σε συγκροτημένες χριστιανικές οικογένειες ακριβώς ζήσαμε τα στοιχεία που τις συγκροτούν, όπως τα περιέγραψε ο ομιλητής. Αυτήν την οικογένεια θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανή, γιατί είναι η μόνη ελπίδα για τον τόπο. Δεν έχουμε την εξουσία, ούτε νομοθετούμε, αλλά ομιλούμε πνευματικά και στηρίζουμε τον θεσμό της οικογένειας… Δεν πρέπει να απελπιστούμε, αλλά να ενωθούμε ακόμα περισσότερο γύρω από την Ορθόδοξη πίστη μας. Αυτή θα μας κρατήσει ζωντανούς, για να αντέξουμε τις νέες συνθήκες και να συνυπάρξουμε με τους άλλους. Δυστυχώς, οι πολιτικοί μας υποχωρούν στα διεθνή lobbies. Υποχωρούν στις πιέσεις και προκειμένου να φανούν εκσυγχρονισμένοι, κάνουν μεγάλα λάθη, προσβάλλοντας την έννοια του Γάμου, που είναι ιερή. Αυτό που συμβαίνει δεν έχει αντικειμενική βάση, αλλά πρόκειται για μία εμμονή εκείνων που θέλουν να επιβάλουν έναν άλλο τρόπο ζωής». Ο κ. Ιγνάτιος κάλεσε σε προσευχή και ενότητα, υπομονή και επιμονή. «Δεν θα φοβηθούμε», τόνισε, «δεν θα υποχωρήσουμε, θα προχωρήσουμε με την αλήθεια και εμείς θα ευλογούμε πάντοτε τον Γάμο ανδρός και γυναικός, η αγάπη μεταξύ των οποίων είναι για την αιωνιότητα».

TOP NEWS