Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Όταν οι Έλληνες ενώνονται, θαυματουργούν!»

  • Dogma
δημητριάδος

Ολοκληρώθηκε αυτή την Κυριακή 11 Ιουλίου, η δεύτερη κατασκηνωτική περίοδος των κοριτσιών Δημοτικού, με υπεύθυνο τον π.Βασίλειο Αδάμ και ξεκίνησε η γ’ περίοδος, με αγόρια των τάξεων του Γυμνασίου, με υπεύθυνο τον Αρχιμ. π. Καλλίνικο Γεωργακόπουλο.

Στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, βρέθηκε για ακόμη μία φορά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος  κ.Ιγνάτιος, προκειμένου να τελέσει τον αγιασμό έναρξης και αυτής της γ’ κατασκηνωτικής περιόδου.

Ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τα παιδιά και τα στελέχη, να απευθύνει πατρικούς λόγους, επικεντρώνοντας τη σκέψη του, στο θέμα της φετινής κατασκήνωσης, που δεν είναι άλλο από τους Νεομάρτυρες της πίστης μας, αυτές τις «Μορφές Ελευθερίας» που έλαμψαν με τη ζωή τους και τη θυσία τους στα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο του τοπικού μας Αγίου Αποστόλου του Νέου, ως χαρακτηριστικό παράδειγμα νεομάρτυρος.

«Οι κατακτητές Οθωμανοί Τούρκοι …ένα πράγμα δεν μπόρεσαν να καταργήσουν στα 400 χρόνια σκλαβιάς, την πίστη! Η κάθε Θεία Λειτουργία που τελούνταν έστω κάθε Κυριακή για τους υπόδουλους Έλληνες, τους ένωνε με τον Χριστό και μεταξύ τους! Η γιορτή της Ανάστασης, ήταν η Ανάσταση του Χριστού, αλλά βαθιά μέσα τους, ελπίζανε και στην Ανάσταση της Πατρίδας! …έτσι κρατήθηκε αναμμένη η φλόγα της ελπίδας! …Όταν οι Έλληνες ενώνονται, θαυματουργούν! Ας προσπαθήσουμε να παραμείνουμε ελεύθεροι στην ψυχή. Να κρατήσουμε την πίστη μας, να μη χάσουμε τη γλώσσα μας».

Τέλος ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε τα στελέχη, τον αρχηγό και τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεώς μας, π.Μάξιμο Παπαϊωάννου, για όλη την επιμέλεια και τη φροντίδα για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων.

TOP NEWS