Δημητριάδος Ιγνάτιος: Ποιος θα νομοθετήσει ότι ένα παιδί μπορεί να μεγαλώσει χωρίς μάνα

  • Dogma
δημητριάδος

Τα Θυρανοίξια του νεόδμητου ιερού Παρεκκλησίου των Αγίων Μεγαλομαρτύρων Ειρήνης και Αρτεμίου, που βρίσκεται στο προαύλιο του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού, τέλεσε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. 

Στην τελετή παρέστησαν ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτριος Εσερίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Βουλευτής Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος, ο Γενικός περιφερειακός Αστυνομικός Δ/ντής Θεσσαλίας υποστράτηγος Ιωάννης Τόλιας, ο Αστυνομικός Δ/ντής Μαγνησίας κ. Βασίλειος Καραΐσκος, σύσσωμο το προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού και το σύνολο των Κληρικών της πόλης.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι «τα Αστυνομικά Τμήματα στην Μαγνησία στολίζουν τις πόλεις και ταυτόχρονα στολίζονται με την παρουσία ιερών Παρεκκλησίων, όπου εκδηλώνεται η πίστη των ανθρώπων που υπηρετούν σ’ αυτά. Τα ιερά Παρεκκλήσια είναι έργα πίστεως, ενότητας, ειρήνης και αγάπης». Όπως επεσήμανε ο κ. Ιγνάτιος, η αφιέρωση του Παρεκκλησίου, αφενός μεν στην Αγία Ειρήνη, προστάτιδα του παλαιού Σώματος της Ελληνικής Χωροφυλακής και αφετέρου στον Άγιο Αρτέμιο, Προστάτη της ΕΛ.ΑΣ., «δίνει μήνυμα ειρήνης και μαρτυρίας. Ειρήνης, γιατί νιώθουμε ασφαλείς, σ’ ένα Κράτος που επιδιώκει την ειρήνη με τους γείτονές του, στην κοινωνία των πολιτών και μαρτυρίας Ορθοδόξου πίστεως, που είναι η ενοποιός δύναμη του λαού».

Ο κ. Ιγνάτιος απευθύνθηκε, στη συνέχεια, στους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, αλλά και του Κοινοβουλίου και, καταχειροκροτούμενος, επέστησε την προσοχή ενόψει κρίσιμων αποφάσεων, που πρόκειται να ληφθούν στην Ελληνική Βουλή: «Απορώ, τούτες τις μέρες, πώς σκέπτονται κάποιοι, ότι είναι δυνατόν να μεγαλώσουν παιδιά, που θα στερηθούν την λέξη και το πρόσωπο της μητέρας. Ποιος είναι αυτός που μπορεί να νομοθετήσει ότι ένα παιδί θα μεγαλώσει χωρίς μάνα, όταν όλοι ξέρουμε τί σημαίνει μάνα στη ζωή μας. Αυτό ξεπερνά την λογική μου! Καλός ο εκσυγχρονισμός και οι μοντέρνες ιδέες, αλλά κάπου χρειάζεται ένα όριο. Κι αν εμείς δεν μπορούμε να βάλουμε τα όρια, θα τα βάλει Άλλος και θα είναι πολύ σκληρά, αλλά δίκαια».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν στην ανέγερση του Παρεκκλησίου και ευχήθηκε στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. καλή επιτυχία στο πολύμοχθο έργο τους.

 

TOP NEWS