Δημητριάδος προς εκπαιδευτικούς: Πέρα από τις γνώσεις που καλείστε να μεταδώσετε, θα κληθείτε να θεραπεύσετε και ψυχικά τραύματα της πανδημία

  • Dogma
δημητριάδος

Το ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου τελέστηκε την Δευτέρα 19/9 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, υπέρ υγείας των εκπαιδευτικών λειτουργών της επαρχίας μας.

Πρόκειται για μία ευλογημένη παράδοση, που λειτουργεί στον τόπο μας τα τελευταία χρόνια, διακόπηκε μόνο τη διετία της πανδημίας και επιβεβαιώνει τις άριστες σχέσεις συνεργασίας και εμπιστοσύνης μεταξύ της Μητρόπολης Δημητριάδος και της Εκπαιδευτικής κοινότητας της Μαγνησίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μητροπολιτικός Ναός κατακλύστηκε από πλήθος εκπαιδευτικών, με επικεφαλής τους Δ/ντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης κ.κ. Γεώργιο Πολύζο και Σωκράτη Σαβελίδη.

Απευθυνόμενος στους Εκπαιδευτικούς ο Μητροπολίτης Δημητριάδος ευχαρίστησε τους Δ/ντές που υπέβαλαν την παράκληση για την τέλεση του Μυστηρίου και επεσήμανε ότι «είναι καθήκον μας να ενώσουμε τις προσευχές μας και να ζητήσουμε το έλεος του Θεού για τους Εκπαιδευτικούς, τις οικογένειές τους και το έργο που επιτελούν». Ο χαρακτήρισε «βασανιστική», για την εκπαιδευτική κοινότητα, την περασμένη χρονιά, λόγω της πανδημίας και επαίνεσε τους εκπαιδευτικούς, διότι υπό δυσμενείς συνθήκες, έκαναν το καλύτερο δυνατόν.

Ο Ποιμενάρχης Δημητριάδος τόνισε, επίσης ότι, «πέρα από τις γνώσεις που καλείστε να μεταδώσετε στα παιδιά, θα κληθείτε να θεραπεύσετε και ψυχικά τραύματα, που έχει επιφέρει η πανδημία. Αναλαμβάνετε να διαδραματίσετε ρόλο στις ψυχές τους, γι’ αυτό σας θεωρούμε συνεργούς στο δικό μας έργο, που αφορά στις ψυχές των ανθρώπων. Ταυτόχρονα, όμως, ερχόμαστε συνεργοί και συμπαραστάτες σε κάθε οικογένεια και μαθητή που έχει οποιαδήποτε υλική ανάγκη. Η συνεργασία μας έχει αποδώσει, χάρη στην απόλυτη εμπιστοσύνη που μας χαρακτηρίζει. Είναι σπουδαίο δώρο του Θεού στη ζωή μας, που όταν διακρίνει εκείνους που έχουν και πνευματική ευθύνη, τότε ο Θεός συνεργεί και επιτελούνται θαύματα. Όταν, όμως, επικρατεί η καχυποψία, προκύπτουν διχασμοί που έχουν τραγικά αποτελέσματα, γιατί η καχυποψία σκοτώνει το πρόσωπο του ανθρώπου».

Τέλος, ο κ. Ιγνάτιος ευχήθηκε υγεία σε όλους και μια χρονιά ήρεμη και ειρηνική, «βέβαιοι ότι, ενωμένοι, όποια δυσκολία κι αν παρουσιαστεί, θα την αντιμετωπίσουμε».

 

TOP NEWS