Διπλή γιορτή για την Κοζάνη.

  • Dogma

Στην Κοζάνη θα βρεθεί ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος την ερχόμενη Τετάρτη, προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης που συνδιάζονται με τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης Αγίου Νικολάου. Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στην πόλη δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ι. Μητρόπολη και έχει ως εξής:

 

 

 

ΤΡΙΤΗ  4  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

5.30 μ.μ. – Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων Κοζάνης κ. Παύλου. Τον θείο λόγο θα κηρύξει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Βαρνάβας Γιάγκου, εφημέριος του Ι. Ναού Παναγίας Λαοδηγήτριας Θεσσαλονίκης, με θέμα «Αγιότητα και φιλανθρωπία».

 

ΤΕΤΑΡΤΗ  5  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

6.00 μ.μ.  Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και συμπροσευχομένων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ελασσώνος κ. Βασιλείου,  Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα και Σερβίων Κοζάνης  κ. Παύλου. Τον θείο λόγο θα κηρύξει ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

8.30 μ.μ. Σύντομη Αγρυπνία με Χαιρετισμούς του Αγίου.

 

ΠΕΜΠΤΗ  6  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

7.00 π.μ. – 11.00 π.μ. Όρθρος – Πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου.

11.00 π.μ. Πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Νικολάου (μέσω των οδών Ξεν. Τριανταφυλλίδη (ΟΤΕ), κεντρικής Πλατείας, οδού Ειρήνης, Πλατείας Ελευθερίας, οδού Μπουσίου και από την οδό Ξεν. Τριανταφυλλίδη επιστροφή στον Ιερό Ναό).

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ