ΔΙΣ: Αυτή θα είναι η χρυσή τομή για τη λειτουργία των Εκκλησιών ενόψει Πάσχα

  • Dogma
σύνοδος

Σε φλέγον ζήτημα αναδεικνύεται, όσο πλησιάζουμε στο Πάσχα, η λειτουργία των Εκκλησιών, ειδικά, μάλιστα, μετά τις πρόσφατες εικόνες από το «Υστατο Χαίρε» στον Αρχιμανδρίτη π. Σαράντη Σαράντο, όπου οι αποστάσεις και οι μάσκες… αγνοήθηκαν επιδεικτικά.

Σε κλίμα συναίνεσης η Διακρής Ιερά Σύνοδος, αποφάσισε ότι η καλύτερη λύση για τη λειτουργία των Ιερών Ναών ενόψει Πάσχα, θα βρεθεί σε συνεργασία με τις αρχές.

Συνήλθε χθες και σήμερα, 6 και 7 Απριλίου 2021, μέσω τηλεδιασκέψεως, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 164ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Η ΔΙΣ απεφάσισε την συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, ως προς την εξεύρεση της καλύτερης λύσης για την λειτουργία όλων των Ιερών Ναών και των Ιερών Μονών, ιδιαιτέρως κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος καθώς και της Διακαινησίμου, τηρουμένων των απαραιτήτων υγειονομικών μέτρων.

Επιπλέον η ΔΙΣ ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών, ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων, Συνοδικών Επιτροπών και με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Τέλος, η ΔΙΣ απεφάσισε να συνέλθει εκ νέου για τον μήνα Απρίλιο, την εβδομάδα προ της Κυριακής των Βαΐων.

 

Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ