Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν Αγίου Νικολάου Τρυπητής στη Μήλο

  • Dogma
θεία λειτουργία

Στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρυπητής, ιεράς νήσου Μήλου, τελέσθηκε το πρωί της Κυριακής 11 Ιουνίου,  Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, επί τη εορτή των Αγίων Πάντων

Στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρυπητής, ιεράς νήσου Μήλου, τελέσθηκε το πρωί της Κυριακής 11 Ιουνίου,  Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, επί τη εορτή των Αγίων Πάντων και των κεκοιμημένων στις πλησίον αυτού ιερές Κατακόμβες, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαληνίας κ. Δημητρίου, συνιερουργούντος αυτώ του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, με τη συμμετοχή των Ηγουμένων της Ιεράς Μονής Βρύσεως Σίφνου, Αρχιμ. Ιωαννικίου και Ταξιαρχών Σερίφου Αρχιμ. Ευδόκιμου, και όλων των Εφημερίων της νήσου με την παρουσία, ως και εχθές, των τα πρώτα φερόντων στην Περιφέρεια και την ιερά νήσο και πολλών πιστών, οι οποίοι είχαν κατακλύσει τον εσωτερικό και τον αύλιο χώρο του Ναού.

Το θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαληνίας κ. Δημήτριος, ο οποίος στην πνευματικώτατη ομιλία του αναφέρθηκε στην Εκκλησία και στη θέση των πιστών εντός Αυτής, οι οποίοι αποτελούν μέλη του Σώματός Της, που έχει Κεφαλή τον Χριστό, και ευχαρίστησε με θερμούς λόγους τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ για την πρόσκλησή του.
Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Εφημέριος του Ναού, Αρχιμ. Νεκταριος Σώρρος ευχήθηκε με συγκινητικούς λόγους στον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεος Β’ για την προλαβούσα ονοματική του εορτή και του προσέφερε εκ μέρους και του ιερού Κλήρου της Μήλου Σταυροεγκόλπιο.
Δώρο, ωσαύτως, προσέφερε στον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ ο Δήμαρχος Μήλου, η Έπαρχος Μήλου, η κα Χανιώτη, κα Ρηγοπούλου, ο Ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ του επέδωσε τιμητική πλακέτα.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε και ευχήθηκε του χρόνου, το ιερό Μνημείο των Κατακομβών να έχει τύχει της δεούσης από την Πολιτεία προσοχής.

 

TOP NEWS