Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν Αγίου Σπυρίδωνος Κερκύρας

  • Dogma
κερκύρας

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Κερκύρας, στον οποίο φυλάσσεται το άφθιτο λείψανο του Αγίου, τελέσθηκε Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κερκύρας κ. Νεκταρίου και Σύρου κ. Δωροθέου Β΄,

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Κερκύρας, στον οποίο φυλάσσεται το άφθιτο λείψανο του Αγίου, τελέσθηκε Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κερκύρας κ. Νεκταρίου και Σύρου κ. Δωροθέου Β΄, κατά την οποία ετελέσθη και η σε Πρεσβύτερο Χειροτονία του Αρχιδιακόνου Χριστόδουλου Τριαντάφυλλου, με τη συμμετοχή πληθύος Πρεσβυτέρων και Διακόνων από την Κέρκυρα και άλλες περιοχές της Ελλάδος, μεταξύ των οποίων και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τουρλιανής, Αρχιμ. Αλέξιος Παπαδόπουλος, και την παρουσία του Βουλευτού Κερκύρας κ. Στεφ. Γκίκα, της Δημάρχου Κερκύρας κας Μερόπης Υδραίου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημ. Μεταλληνού, και Δημοτικών Συμβούλων και πολλών πιστών.

Απευθυνόμενος προς τον νεοχειροτονηθέντα Πρεσβύτερο, ο οποίος προηγουμένως στο χειροτονητήριο λόγο του είχε αναφερθεί στην προστασία των Αγίων Αλεξάνδρου, Σπυρίδωνος και Χριστοδούλου, που εδέχθη στη ζωή του, και είχε εκζητήσει την προστασία της Παναγίας στη διακονία του , ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, εκτός των άλλων, του επεσήμανε ότι δεν θα πρέπει να λησμονεί την διά βίου και με ταπείνωση μαθητεία καθ’ όλη την ιερατική του διακονία.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Δωρόθεος Β΄, κατά παράκληση και ευλογία του Σεβασμιωτάτου κ. Νεκταρίου, χειροθέτησε τον νέο Πρεσβύτερο σε Αρχιμανδρίτη, προς τον οποίο ευχήθηκε καλλίκαρπο διακονία και να έχει πάντοτε Αγγέλους συλλειτουργούντας.

Ευχαρίστησε, ωσαύτως, το Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριο για την πρόσκλησή του και, επί τη συμπληρώσει εικοσαετούς Αρχιερατείας του, τον συνεχάρη εγκαρδίως, του ευχήθηκε αδελφικώς πολυχρόνιο υγεία, ώστε να κατακοσμεί με το ήθος και τις διέπουσες αυτόν αρετές την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος και κάλεσε τον πιστό Λαό της Κερκύρας να σέβεται, να αγαπά και να στηρίζει τον Ποιμενάρχη του.

Ακολούθως, επί τη προλαβούση εορτή του Οσίου Χριστοδούλου, τελέσθηκε Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου.

TOP NEWS