Δισαρχιερατικός εσπερινός Αγίας Παρασκευής στην Αληθινή Σύρου

  • Dogma
παρασκευής

Στον περίβλεπτο Ι. Ναό της Αγίας Παρασκευής, με τους επιβλητικούς αύλιους χώρους και τα προσκτίσματα,ιδιοκτησίας του Ευεργέτου κ.Αθανασίου Μαρτίνου,τελέσθηκε το βράδυ της Τρίτης 25 Ιουλίου, Δισαρχιερατικός Εσπερινός,προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας κ. Παύλου και συνευχομένου του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’.

Ο Σεβασμιώτατος Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ στην προσλαλιά του αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο η Εκκλησία τιμά τους Αγίους και στη βιωτή της Αγίας Παρασκευής, ενώ καλωσόρισε με εγκάρδιους λόγους τον Ερμουπολίτη Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Παύλο, τον οποίο ευχαρίστησε για την παρουσία του και του οποίου το έργο στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας εξήρε, υπομνήσας προς αυτόν ότι η πόρτες της καρδίας του και της Ιεράς Μητροπόλεως είναι πάντοτε ανοιχτές.

Συνεχάρη, επίσης, για πολλοστή φορά τον Ευεργέτη κ. Αθανάσιο Μαρτίνο και εξήρε τα φιλάνθρωπα αισθὴματά του και τη στήριξή του προς κάθε έργο κοινωνικής αλληλεγγύης και αγάπης προς το συνάνθρωπο, όχι μόνο εντός της Σύρου, αλλά και σε όλη την Ελλάδα και εκτός αυτής.
Ευχαρίστησε, ωσαύτως, και τους συνευχομένους εκλεκτούς φίλους του, τον Πλοιοκτήτη κ. Προκοπίου και τον Επιχειρηματία κ. Στυλ.Νιώτη, οι οποίοι, με το δικό τους ο καθένας τρόπο στηρίζουν το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιωτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος ανεμνήσθη με έκδηλη συγκίνηση των γονέων του και των παιδικών του χρόνων και την επί 51 έτη ιερατική του πορεία, που ξεκίνησε από την Ερμούπολη, και ανεφέρθη σε δυο θέματα από τη ζωή της Αγίας Παρασκευής, την πίστη και την προσευχή, ειπών ότι και σήμερα, με την πίστη και την προσευχή μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ειρηνική επανάσταση, να επαναπροσδιορίσουμε τη ζωή μας και ως Έθνος και ως άτομα, για να βγούμε πρώτα από την πνευματική και έπειτα από την οικονομική κρίση.

Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας, προσήλθαν και προσεκύνησαν και τα παιδιά της τελευταίας περιόδου του «Ολοήμερου Θερινού Κὲντρου Δημιουργικής Απσχόλησης Παιδιών», που φιλοξενείται σε χώρο της Ιεράς Μονής Αγίας Βαρβάρας,ο οποίος διεκευάσθη προς τούτο δαπάναις του κ. Αθανασίου Μαρτίνου.

IMG_8996 IMG_9025 IMG_8949 IMG_8927 IMG_8923 IMG_8918 παρασκευής IMG_8900 IMG_8882 IMG_8865 IMG_8853 IMG_8846

 

TOP NEWS