Δωδεκαήμερο Αγίου Νικολάου – Στο Βόλο Ιερά Λείψανα του Οσίου Γεωργίου Καρσλίδου

βόλο

Δωδεκαήμερο Λατρευτικών εκδηλώσεων, ενόψει της εορτής του Αγίου Νικολάου, διοργανώνει ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Βόλου, από την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου.

Κορυφαία θέση τις ημέρες αυτές κατέχει η έλευση στον Βόλο τεμαχίου του Ιερού Λειψάνου του νεοφανούς Οσίου Γεωργίου Καρσλίδου, του Ομολογητού, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Αναλήψεως του Κυρίου Δράμας, γεγονός που συνιστά εξαιρετική τιμή και ευλογία για την Τοπική μας Εκκλησία και τον λαό της περιοχής μας συνιστά.

Το Ιερό Λείψανο θα μεταφέρει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, την Παρασκευή 30/11, στις 5.30μ.μ. και θα το υποδεχθεί επισήμως ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του ιερού Κλήρου και του λαού. Μετά την υποδοχή, θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. κ. Παύλου και στην συνέχεια θα ψαλεί η Παράκληση, το Απόδειπνο και οι Χαιρετισμοί του Οσίου Γεωργίου. Στις 8.30μ.μ. θα ξεκινήσει ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Την Κυριακή 2/12, στον Μητροπολιτικό μας Ναό θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος.

Το ιερό Λείψανο του Οσίου Γεωργίου του Καρσλίδου θα παραμείνει προς προσκύνηση έως την Παρασκευή 7/12.

Ολόκληρο το πρόγραμμα του ιερού Δωδεκαημέρου δημοσιεύεται στη σελίδα της Μητρόπολης Δημητριάδος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ