Δοξολογία για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στη Σητεία

  • Dogma

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κάθε επισημότητα εορτάστηκε η επέτειος της εθνικής παλιγγενεσίας του 1821 στην πόλη της Σητείας. 

Η επίσημη  Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Αικατερίνης Σητείας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και την παρουσία των εκπροσώπων των τοπικών Αρχών. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κ. Ελένη Πλατανάκη, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Σητείας, η οποία με λόγο μεστό μίλησε για τον νόημα της εορτής και ιδιαίτερα για τον ρόλο των γυναικών στην Ελληνική Επανάσταση.

Στην Δοξολογία παρέστησαν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιώργος Τσιφετάκης, ο Διοικητής της Π.Ν.Β. Κυριαμαδίου Πλωτάρχης Νικόλαος Γιατζής, ο εκπρόσωπος της 11ης ΜΣΕΠ Ζήρου, ο Διοικητής του Α.Τ. Σητείας Αστυνόμος Α´ κ. Εμμανουήλ Βουτυράκης, ο Λιμενάρχης Σητείας Υποπλοίαρχος κ. Ιωάννης Ψαράκης, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας κ. Παύλος Καπετανάκης, οι Διευθυντές των σχολείων και εκπρόσωποι συλλόγων και σωματείων.

Ακολούθησε η Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων στην κεντρική πλατεία Σητείας «υπέρ μακαρίας μνήμης και αναπαύσεως πάντων των ηρωικώς αγωνισαμένων και ενδόξως πεσόντων εν τοις ιεροίς ημών αγώσι πεσόντων πάλαι τε και επ᾽ εσχάτων» που τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος περιστοιχούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Αμβρόσιο Σκαρβέλη και τον Ιερό Κλήρο της Σητείας. Στη συνέχεια έγινε η κατάθεση των στεφάνων από τους εκπροσώπους των Αρχών, τοπικών φορέων και σωματείων, και ακολούθησε ενός λεπτού σιγής και η ανάκρουση Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική Σητείας.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση, με αφετηρία των τμημάτων παρέλασης την πλατεία Μουσείου. Έλαβαν μέρος εκτός οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων, του Σχολείου Β΄ Ευκαιρίας και των Λυκείων, η Δημοτική Φιλαρμονική Σητείας, πολιτιστικοί σύλλογοι και αθλητικά σωματεία, πρόσκοποι του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, εθελόντριες και εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Ε.Δ.Ε.Α.Κ. Σητείας, το Λύκειο Ελληνίδων-παράρτημα Σητείας και σχολές παραδοσιακών χωρών.

TOP NEWS