Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στα Γηροκομεία της Μητρόπολης Φθιώτιδος

  • Dogma
φθιώτιδος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στη Λαμία, η ειδική εκδήλωση για τις τρεις Μονάδες Φροντίδος Ηλικιωμένων της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος με την επίσημη παραλαβή από την εταιρεία ALVO του προηγμένης τεχνολογίας υπερσύγχρονου αυτόματου αιματολογικού ταχύ-αναλυτή OLO, ο οποίος θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες στις κοινωνικοπρονοιακές δομές της Μητροπόλεως.

Η εταιρεία ALVO αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο, που επιτελεί η Μητρόπολη Φθιώτιδος, με τις τρεις (3) Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, που λειτουργούν στη Λαμία, στη Στυλίδα και στη Σπερχειάδα, και εκτιμώντας το υψηλό επίπεδο ευθύνης στην υγειονομική διαχείριση της πανδημίας από τις τρεις αυτές Μονάδες αλλά και από όλα τα Ιδρύματα και τις Δομές της Μητροπόλεώς , σε σημείο ώστε να μην έχει εμφανισθεί έως τώρα, ούτε ένα κρούσμα κορωνοϊού, ούτε στο προσωπικό, ούτε στους φιλοξενουμένους, αποφάσισε να χορηγήσει δωρεάν στην Μητρόπολη αυτό το μοναδικό και υπερσύγχρονο μηχάνημα, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες και των τριών Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, αλλά και των λοιπών Ιδρυμάτων της Μητροπόλεώς μας και θα αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο τις υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες.

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκτός από τους θεσμικούς άρχοντες του τόπου, μικρή αντιπροσωπεία των εργαζομένων στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων της Μητροπόλεως, σε υγειονομικές υπηρεσίες αιχμής και ολιγομελείς αντιπροσωπείες εργαζομένων από τις υπόλοιπες δομές της Μητροπόλεως καθώς και  κάποια  μικρά παιδιά από τα πολλά που συμμετέχουν στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του  Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα σύντομο βίντεο αφιερωμένο στα τρία γηροκομεία της Μητροπόλεως και στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά:

«Σας καλωσορίζω σε μία εκδήλωση, η οποία είναι χαρισμένη στην πίστη, στην επιστήμη και στην κοινή συνισταμένη όλων των δώρων του Θεού που είναι η αγάπη, διότι και μία πίστη ακόμη, αν δεν έχει μέσα της αγάπη, όπως λέει ο Απόστολος Ιάκωβος, είναι νεκρά. Και μία επιστήμη, αν δεν έχει μέσα της αγάπη, όπως μας διδάσκουν ακόμα και οι αρχαίοι πρόγονοί μας, είναι πανουργία, καταστροφική και επιζήμια. Ό,τι έχει μέσα του αγάπη, μονάχα αυτό βελτιώνει την ζωή των ανθρώπων, δημιουργεί πολιτισμό, καταξιώνει την πίστη, την επιστήμη, το επιχειρείν, καταξιώνει την αγορά, την νοσοκομειακή περίθαλψη. Το καθετί της ζωής μας αποκτά αξία και νόημα, όταν γίνεται αγάπη και προσφέρεται για την αγάπη κυρίως των αδυνάτων. Η εκδήλωση αυτή είναι το επιστέγασμα μίας συναντίληψης και συνεργασίας και μίας νέας αφετηρίας».

Στους χαιρετισμούς τους ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ιωάννης Οικονόμου, οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς και κ. Θέμης Χειμάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος και ο Διοικητής της 5ηςΥΠΕ Στερεάς Ελλάδος και Θεσσαλίας κ. Φώτης Σερέτης αναφέρθηκαν με αισθήματα αγάπης, τιμής και δίκαιης αναγνωρίσεως για το υψηλό κοινωνικοπρονοιακό έργο, το οποίο επιτελεί η τοπική Εκκλησία της Φθιώτιδος.

Ακολούθως ο κ. Δημήτριος Μεσσηνέζης, Πρόεδρος της Εταιρείας ALVO  παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας του αυτόματου αιματολογικού ταχύ-αναλυτή υψηλής τεχνολογίας OLO, ο οποίος αποτελεί έναν από τους πιο προηγμένους τεχνολογικά ταχύ-αναλυτές αίματος, που προσφέρει πλήρη διαγνωστικά αποτελέσματα αιματολογικής εξέτασης με υψηλή ακρίβεια εντός ελάχιστων λεπτών .

Ο κ. Μεσσηνέζης αναφερόμενος στο έργο της Μητροπόλεως Φθιώτιδος χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Είναι μεγάλη μας χαρά που σήμερα, η ΑLVO, δωρίζει στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος τον πιο προηγμένο αυτόματο αιματολογικό αναλυτή άμεσων αποτελεσμάτων, καθώς με αυτό τον τρόπο βάζουμε και εμείς το λιθαράκι μας στην βελτίωση της προσωπικής φροντίδας των ηλικιωμένων».

Την εκδήλωση  παρουσίασε η δημοσιογράφος, κ. Κλέλια Χαρίση.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

TOP NEWS