Δωρεάν εξ αποστάσεως μάθημα από την Ακαδημία Λαϊκού Πολιτισμού & Τοπικής Ιστορίας

  • Dogma
ακαδημία

Η Ακαδημία Λαϊκού Πολιτισμού & Τοπικής Ιστορίας, τμήμα του Φορέα Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη Διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος», συνεχίζει την λειτουργία της, παρά την αναστολή λειτουργίας των Πολιτιστικών δραστηριοτήτων ένεκα των προληπτικών, ειδικών μέτρων του Υπουργείου Υγείας, για τον περιορισμό της πιθανότητας εξάπλωσης της επιδημίας κορωνοϊού στη χώρα μας.

Για τους λόγους αυτούς είμαστε σε θέση να ενημερώσουμε ότι από τα εξ αποστάσεως (e-learning) μαθήματα που γίνονται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Λαογραφίας & Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δ.Π.Θ. και το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ολοκληρώνεται το τριετές πρόγραμμα «Εισαγωγή στην επιστήμη του Λαϊκού Πολιτισμού».

Ειδικότερα οι εγγραφές για το Εαρινό Εξάμηνο 2020-21 στην Ακαδημία Λαϊκού Πολιτισμού & Τοπικής Ιστορίας (http://learn.cultureacademy.gr/)  αφορούν το μάθημα «Λαϊκός Πολιτισμός και Τοπική Πολιτιστική / Τουριστική Ανάπτυξη» (ΣΤ’ εξάμηνο, β’ κύκλος) με επιστημονικούς υπεύθυνους: Μ. Γ. Βαρβούνη, Καθηγητή Λαογραφίας και Πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δ.Π.Θ., Μαρία Γκασούκα, Ομότιμη Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Πανεπιστημίου Αιγαίου, Νάντια Μαχά – Μπιζούμη, Επίκουρη Καθηγήτρια Λαογραφίας στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δ.Π.Θ., και Δρ Αλέξανδρο Καπανιάρη, Μεταδιδακτορικό Ερευνητή Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας Δ.Π.Θ., Μέλος Σ.Ε.Π. στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Το μάθημα  «Λαϊκός Πολιτισμός και Τοπική Πολιτιστική / Τουριστική Ανάπτυξη» του ΣΤ’ εξαμήνου προσφέρεται για δεύτερη φορά (β’ κύκλος) όπως είχε πραγματοποιηθεί και με τα υπόλοιπα πέντε εξάμηνα του προγράμματος.

Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν από 25 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσουν έως και το Σάββατο 6 Μαρτίου 2021 στην ιστοσελίδα: http://learn.cultureacademy.gr/login/index.php

Προκειμένου να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα σπουδών μπορείτε να επισκεφτείτε το σύνδεσμο: http://learn.cultureacademy.gr/mod/page/view.php?id=8

Σκοπός του συγκεκριμένου καινοτόμου προγράμματος είναι να επιμορφώσει τις/τους συμμετέχουσες/ντες σε πεδία του λαϊκού πολιτισμού, αλλά και να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι η επιστήμη της Λαογραφίας δεν είναι μια στατική επιστήμη, αλλά συνεχώς εξελισσόμενη, που καταγράφει και ερμηνεύει τις νέες όψεις και εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής και της λαϊκής δημιουργίας.

Η επιτυχής ολοκλήρωση κάθε εξαμηνιαίου μαθήματος οδηγεί σε χορήγηση βεβαίωσης του συγκεκριμένου μαθήματος, ενώ η επιτυχής ολοκλήρωση όλων των εξαμηνιαίων μαθημάτων (συνολικά έξι) οδηγεί σε πιστοποιητικό παρακολούθησης  του τριετούς προγράμματος.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού, Πρόεδρος της «Μαγνήτων Κιβωτού, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και το Δ.Σ. εκτιμούν τα νέα δεδομένα και αναμένουν την άρση των ειδικών μέτρων, προκειμένου να καταρτίσουν και ανακοινώσουν το νέο πρόγραμμα των δράσεων του φορέα.

TOP NEWS