Δωρεάν εξετάσεις και φάρμακα σε χωριά της Λέσβου απο την Αποστολή

  • Dogma

Ιατρικές εξετάσεις σε 74 κατοίκους ορεινών χωριών της Λέσβου πραγματοποίησε το διήμερο 23 και 24 Ιουλίου κλιμάκιο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο πλαίσιο του 23ου ακριτικού οδοιπορικού υγείας.

Dogma Newsdesk

Ιατρικές εξετάσεις σε 74 κατοίκους ορεινών χωριών της Λέσβου πραγματοποίησε το διήμερο 23 και 24 Ιουλίου κλιμάκιο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο πλαίσιο του 23ου ακριτικού οδοιπορικού υγείας.

Οι εθελοντές ιατροί, με την κινητή μονάδα υγείας, επισκέφτηκαν τα ορεινά χωριά Κάπη, Κλειώ και Πολέμη και πραγματοποίησαν πλήρη έλεγχο σε 32 καρδιολογικά περιστατικά στη κινητή μονάδα υγείας, 12 παιδιατρικά 26 παθολογικά και 48 ορθοπεδικά.

Ο γενικός διευθυντής του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή» της ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας με τον Πρόεδρο του Ιατρικού συλλόγου Αθηνών κ. Γεώργιο Πατούλη πραγματοποίησαν επίσκεψη στη Μ.Κ.Ο. «Αγκαλιά» και παρέδωσαν υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό για το Κέντρο Υγείας Καλλονής.

Το παρόν έδωσε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου κ. Παναγιώτης Προβετζάς ο οποίος τόνισε: ότι “οι ενέργειες αυτές βοηθούν και στέλνουν ένα μήνυμα αλληλεγγύης προς κάθε κατεύθυνση”.

Ο κ. Δήμτσας απ την πλευρά του χαρακτήρισε «εξαιρετική εμπειρία» την επισκεψη αυτή καθώς όπως είπε «μας δόθηκε.η δυνατότητα να διαπιστώσουμε ότι η κριση ειναι ακόμη εδω και αφήνει καθημερινά τα σημάδια τους στους Έλληνες».

«Απο κοινού ο Ιατρικος Συλλογος της Αθήνας και η » Αποστολη» θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο πλευρό των ανασφάλιστων ακριτών γιατι το 2014 δεν επιτρέπεται να υπάρχουν ιατρεία χωρίς ράμματα, βαμβάκι και γενικά είδη πρώτης ανάγκης» πρόσθεσε ο κ. Δήμτσας.

Ο κ . Πατούλης ανέφερε ότι » η Εκκλησία, η επιστήμη και η αυτοδιοίκηση ενώνουν τις δυνάμεις τους με γνώμονα την ανακούφιση του συνανθρώπου μας».

Ο π. Ευστρατιος Δήμου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην «Αποστολή» και στον ΙΣΑ για τη διαρκή στήριξη και τη μεγάλη ανταπόκριση τους σε υγειονομικό υλικό, φάρμακα και τροφιμα και επεσήμανε: «Βιώνουμε την απελπισία καθημερινά και γευόμαστε πικρία από την αδιαφορία των ιθυνόντων. Είστε σανίδα σωτηρίας για εμάς».

TOP NEWS