Δριμύ κατηγορώ του Μητροπολίτη Καλαβρύτων

  • Dogma

Δριμύτατη επίθεση κατά του πρώην Υπουργού της Κυβέρνησης Παπανδρέου, κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου εξαπέλυσε σήμερα από το blog του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων. Αποκαλώντας τον εμμέσως πλην σαφώς «αδιάντροπο πολιτικό παράγοντα» ο κ. Αμβρόσιος επιτίθεται κυριολεκτικά κατά μέτωπο στον πρώην υπουργό αλλά και στον ίδιο τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, όπως και στον δικαστικό κόσμο για τον χειρισμό του στο θέμα της περίφημης «λίστας Λαγκάρντ».

 

 

«Κάποιοι αδιάντροποι πολιτικοί Παράγοντες χθές, όχι πρίν από χρόνια, παρἐλαβαν μια σημαντική λίστα με ονόματα και στοιχεία για παράνομη διακίνηση χρημάτων καί την εξαφάνισαν!»  σημειώνει ο εξοργισμένος Μητροπολίτης που λίγες αράδες πιο πάνω γράφει ότι ο πρώτος παραλήπτης της λίστας ήταν ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

 

Για όσους ενδεχομένως δεν κατάλαβαν ότι το πρόσωπο στο οποίο αναφέρεται είναι ο Γ. Παπακωνσταντίνου ο κ. Αμβρόσιος, «επεξηγεί»: «Εἰναι τά ίδια αυτά πρόσωπα, που μας ωμίλησαν για τον Τιτανικό και με τις ομιλίες τους σε Ευρωπαϊκά Forum κατεξευτέλισαν τον Ελληνικό Λαό, παρουσιάζοντας τους Ἐλληνες ως τεμπέλιδες, κλέφτες κλπ.!!!!» 

 

Για το ίδιο θέμα, την πορεία της «λίστας Λαγκάρντ», ο κ. Αμβρόσιος καταλογίζει ευθύνες και στην ηγεσία της Δικαιοσύνης «Μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην υπόθεση αυτή έχουν και οι Δικαστικές Αρχές., δηλ. ο Άρειος Πάγος, παράγοντες του οποίου  απεφάνθησαν, ότι η λίστα πρέπει να εξαφανισθή, επειδή είναι προϊόν υποκλοπής! Έτσι λοιπόν το θέατρο του παραλόγου πρόβαλε ενώπιόν μας τούτες τις ημέρες σε όλη του την μεγαλοπρέπεια!».

 

Όσο για την στάση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, «…τον οποίο είχαμε μια καλύτερη εκτίμηση…» ο Μητροπολίτης έχει ερωτήματα: «Γιατί ἀργησε τόσο πολύ να παραδώσει αυτή τη λίστα; Που άραγε απέβλεπε αυτή η καθυστέρηση; ». 

 

Και καταλήγει «Η αιτία, λοιπόν, που οδηγηθήκαμε στην κατάσταση της έσχατης φτώχειας είναι η συμπεριφορά των Πολιτικών Ηγετών μας, όλων των Κομμάτων καί όλων των αποχρώσεων, είναι αυτό το απαράδεκτο ΗΘΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΑΓΩΝ ΜΑΣ! ».

 

Η κατακλείδα του Μητροπολίτη είναι επίσης σκληρή. Αφού σημειώνει πως αυτό που χρειάζεται σήμερα η χώρα είναι ήθος προτρέποντας τους πολίτες να είναι νομοταγείς σημειώνει: «Το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα έχει πια χρεωκοπήσει! Καί μάλιστα έχει χρεωκοπήσει πανηγυρικά!  Η αποφορά από την ηθική αυτή χρεωκοπία των ιθυνόντων, που εισπνέουμε κάθε μέρα,  μας πνίγει!».

 

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ για το κείμενο του Μητροπολίτη.

 

 


 

Ολόκληρη η δημοσίευση είναι διαθέσιμη στο  Blog του Μητροπολίτη Καλαβρύτων

 

 

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ