Δυναμική η επανεκκίνηση για τις Παιδικές και Νεανικές Συντροφιές της Μητρόπολης Λευκάδος

  • Dogma
λευκάδος

Ξαναρχίζουν τις τακτικές τους συναντήσεις για διάλογο, επικοινωνία και αληθινή ψυχαγωγία για τα παιδιά και τους νέους στη Μητρόπολη Λευκάδος 

Το Κέντρο Νεότητας και οι Κατασκηνώσεις της Μητροπόλεώς Λευκάδος, αλλά και οι επιμέρους Ενορίες δεν σταμάτησαν παρά την πανδημία μέσα από διάφορες δράσεις, διά ζώσης ή και διαδικτυακές, να κρατούν ζωντανή την επικοινωνία με τους νέους ανθρώπους και τις οικογένειές τους. Συνέχισαν έτσι να επικαιροποιούν την πρόταση ζωής και το κάλεσμα του Χριστού . Προσάρμοσαν στα δεδομένα της συγκυρίας τον Αληθινό Λόγο Του.

Η φετινή έναρξη των Παιδικών και Νεανικών Συντροφιών στάθηκε, λοιπόν, ύστερα από όλα αυτά ένα αληθινό πανηγύρι! Μια χαρμόσυνη σύναξη προσώπων που έδωσαν δυναμικά το «παρών» το πρωί της Κυριακής, 2 Οκτωβρίου 2022 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Λευκάδος.

Ασυνήθιστα πολλοί γονείς και παιδιά συμμετείχαν τόσο στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος και στον Αγιασμό για την έναρξη του νέου κατηχητικού έτους που ακολούθησε όσο και στο αυτοσχέδιο «λουνα-παρκ» που έστησαν τα μεγαλύτερα παιδιά για χάρη των μικρών μας φίλων στην πλατεία Μητροπόλεως μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας και το πρωινό που προσφέρθηκε σε όλους.

Στο μήνυμά του που αναγνώσθηκε σε όλους τους Ι. Ναούς, ο κ. Θεόφιλος επαίνεσε τα παιδιά και τις οικογένειές του που έκλεισαν τ’ αυτιά σ’ όλου του κόσμου τις κραυγές που λυσσομανούν να τα πείσουν για το αντίθετο και διάλεξαν την «αγαθήν μερίδα» -όπως η αδερφή του Λαζάρου, Μαρία. Φρόντισαν, δηλαδή, να υπάρχει στη νεανική ψυχή και το βαρυφορτωμένο πρόγραμμα των δραστηριοτήτων τους χώρος για τον Χριστό, τον τόσο αναγκαίο –ειδικά σήμερα- και μόνο αδιάψευστο φίλο και συνοδοιπόρο τους για μια ολόκληρη ζωή.

Η πρόσκληση στις δράσεις της Μητρόπολης Λευκάδος για τους νέους και την οικογένειά τους είναι διαρκής και ανοιχτή για όλους!

Την ερχόμενη Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022 θα γίνει η έναρξη των Νεανικών Συντροφιών και σε άλλες Ενορίες και περιοχές. Σύντομα θα ανακοινωθεί συνολικό πρόγραμμα.

Για περισσότερες πληροφορίες, γονείς και παιδιά μπορούν να απευθύνονται στον εφημέριο της Ενορίας τους και στο Κέντρο Νεότητας της Ι. Μητροπόλεώς μας (τηλ.:  26450 22415, εσωτ.: 22 και 6974795265 – e-mail: neotita_lefkas@yahoo.gr – FB: Κέντρο Νεότητας – Instagram: kentro_neotitas_).

Προσκαλούνται επίσης εκπαιδευτικοί και όσοι ακόμη θα ήθελαν να βοηθήσουν εθελοντικά στις νεανικές μας δράσεις να το δηλώσουν στα ίδια στοιχεία επικοινωνίας.

TOP NEWS