Δύο εκατομμύρια ευρώ σε φιλανθρωπίες από την Ι.Μ. Κορίνθου

  • Dogma

Περισσότερα από 2.000.000 ευρώ δαπάνησε την προηγούμενη χρονιά για το φιλανθρωπικό της έργο η Ι. Μητρόπολη Κορίνθου, ανακουφίζοντας πάνω από 3.000 πολίτες της ευρύτερης περιοχής. 

 

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Μητρόπολη, το ποσόν που συγκεντρώθηκε από τον περυσινό «Έρανο της Αγάπης» έφθασε τις 190.000 €, από το οποίο τις 55.387,50 € κράτησαν τα Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία για τις δικές τους ανάγκες και το υπόλοιπο (αφαιρουμένων των εξόδων εκτυπώσεως και της κρατήσεως 2% υπέρ του Δήμου Κορινθίων)  128.451.52.000 € αποδόθηκε στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ι. Μητροπόλεως. 

 

«Αυτό το ποσόν είναι περισσότερο συμβολικό μπροστά στα 2.000.000 € και πλέον που απορρόφησε η συνολική Φιλανθρωπική μας δραστηριότητα» σημει’ωνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

 

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός πως με εντολή του Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου, τυπώθηκε σε 120.000 αντίτυπα ειδικό ενημερωτικό φυλλάδιο, στο οποίο αναφέρονται επακριβώς οι δαπάνες της Μητρόπολης στον τομέα της φιλανθρωπίας ώστε οι πολίτες της περιοχής να ξέρουν ακριβώς που πήγαν τα χρήματα που προσέφεραν.

 

 

Η Μητρόπολη Κορίνθου καλεί τον κόσμο να συμμετάσχει και εφέτος στον «Έρανο της Αγάπης» που θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 10 Δεκεμβρίου  σημειώνοντας πως « Η κρίση βάθυνε περισσότερο. Η αναλγησία όμως μπορεί να είναι ιδιότητα Χριστιανική;».

 

 

 


ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ο επίσημος απολογισμός του Εράνου 2011

 

 

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ