Δύο ναούς στην Κω διέρρηξαν ιερόσυλοι

  • Dogma
ιερόσυλοι

Όχι μια, αλλά δύο εκκλησίες στην Κω, έβαλαν στο στόχαστρό τους ιερόσυλοι, την ώρα που οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των κατοίκων για το hotspot.

Οι ιερόσυλοι έδρασαν τα ξημερώματα της Τρίτης 9 Φεβρουαρίου. Αρχικά διέρρηξαν την πλαϊνή πόρτα της εκκλησίας του Αγίου Παύλου και μπήκαν ανενόχλητοι στο εσωτερικό.

Στόχος τους, δεν ήταν άλλος , από το  παγκάρι του φιλόπτωχου ταμείου, το οποίο αφού κατάφεραν να παραβιάσουν, άδειασαν από  όσα χρήματα είχε μέσα.  Χωρίς, ωστόσο, να έχει γίνει γνωστό το ακριβές ποσό.

Στη συνέχεια, οι ίδιοι -όπως όλα δείχνουν- οι ιερόσυλοι δράστες διέρρηξαν και το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στο νέο στάδιο της πόλης.

Εκεί κατέστρεψαν το παγκάρι για να αρπάξουν όσα χρήματα περιείχε. Μάλιστα, άφησαν και την… «υπογραφή» τους, σβήνοντας ένα τσιγάρο στο μανουάλι με τα κεριά!

Ίσως, όμως, αυτό τους προδώσει, καθώς οι αστυνομικοί έστειλαν το αποτσίγαρο στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να ανιχνευτεί το DNA που άφησε ο ιερόσυλος καπνιστής!

TOP NEWS