ΕΔΕΣΣΑ | Θερμά λόγια του Αρχιεπισκόπου για τον Μητροπολίτη κ. Ιωήλ

  • Dogma

Μια μόλις ημέρα μετά το λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τα ελευθέρια της Έδεσσας, πολλοί αρχιερείς με πρώτο τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο έμειναν στην πόλη για να τιμήσουν τον εορτάζοντα σήμερα, Μητροπολίτη κ. Ιωήλ.

 

Το πρωί στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Μητροπολίτης κ. Ιωήλ συλλειτούργησε με τους Μητροπολίτες Καστορίας και Ζιχνών. Στο Ιερό παρακολούθησε τη Θ. Λειτουργία ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και εντός του Ναού οι Μητροπολίτες Ναζαρέτ, Βεροίας, Ναυπάκτου, Κοζάνης, Φλωρίνης και Ιλίου. Παρόντες επίσης ήταν ο Αρχιγραμματέας της Ι. Συνόδου, Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Ιβήρων.

 

Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος χαρακτήρισε τον Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ ποιμένα άκακο, μειλίχιο, υπομονετικό, άνθρωπο της αγάπης της υπομονής και της εργατικότητος.  «Ένα πρότυπο κατά το δυνατόν με τις ανθρώπινες αδυναμίες που μπορεί να γίνει παράδειγμα για πολλούς από εμάς». 

 

Ο εορτάζων Μητροπολίτης Ιωήλ, ευχαρίστησε ονομαστικά έναν προς έναν τους παρευρεθέντες και μνημόνευσε μια «ατάκα» του γέροντα του «Όσους ξέχασα, ας τους ξεχάσει ο χάρος». 

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ