Μητροπολίτης Άρτης: Ευχές και ονομαστήρια

  • Dogma
μητροπολίτης άρτης

Τις ευχές του Κλήρου, των Αρχόντων και πλήθους ευσεβούς λαού δέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Mητροπολίτης Άρτης κ. Ιγνάτιος για την ονομαστική του εορτή.

μητροπολίτης άρτης

Μετά την πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε στο Επισκοπείο τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, του Αντιπεριφερειάρχη Άρτης κ. Βασιλείου Ψαθά, του Δημάρχου Αρταίων κ. Χρήστου Τσιρογιάννη, του Βουλευτού Ν.Δ. Άρτης κ. Γεωργίου Στύλιου, του Αστυνομικού Διευθυντού Ν. Άρτης κ. Κωνσταντίνου Σκούμα, αντιπροσωπείες πολιτιστικών Συλλόγων και Φορέων της περιοχής, μαθητές και μαθήτριες των Κατηχητικών Σχολείων, ενώ με παραδοσιακά τραγούδια ευχήθηκε η Χορωδία Γυναικών Πέτα υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Γεωργίου Τσίτσικα.

μητροπολίτης άρτης
Με το πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, κορυφώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου το πρωί της Κυριακής 20 Δεκεμβρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Άρτης.

Στα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου παρευρέθησαν συλλειτουργούντες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος, ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος και ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας στα προπύλαια του Ιερού Ναού η ιστορική Φιλαρμονική του Μ/Φ Συλλόγου Σκουφάς απέδωσε τιμές στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Άρτης, παιανίζοντας επίκαιρες μελωδίες. Στο Επισκοπείο, όπου ο Σεβασμιώτατος μετέβη για να δεχθεί τις ευχές Αρχόντων και λαού, τον υποδέχθηκε με παραδοσιακά κάλαντα και ύμνους η Μεικτή Χορωδία Εθνικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως.

TOP NEWS