Ευχές στον Αρχιεπίσκοπο για ταχεία ανάρρωση – Ποιοι του τηλεφώνησαν

  • Dogma
αρχιεπίσκοπος

Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του Ευαγγελισμού νοσηλεύεται, από το πρωί της Πέμπτης (19.11.2020), ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αφού νοσεί από κορονοϊό. Ευχές για ταχεία ανάρρωση στον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας έστειλαν πολιτικοί και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

Τις ευχές της κυβέρνησης για ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι ο πρωθυπουργός συναντήθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου με τον αρχιεπίσκοπο και τα τεστ και των δύο ήταν αρνητικά. «Εκφράζουμε τις πιο θερμές μας ευχές για την ταχεία ανάρρωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμου», δήλωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης. Τις ευχές τους επίσης εξέφρασαν, με αναρτήσεις τους στα social media, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Τις θερμότερες ευχές του για ταχεία ανάρρωση εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ενώ τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο είχε το πρωί της Πέμπτης (19/11) ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας. «Του ευχόμαστε γρήγορη επιστροφή στα καθήκοντά του, σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση στο ευχετήριο μήνυμα προς τον κκ. Ιερώνυμο.

 

Επίσης, τηλεφωνικώς επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπιος Παυλόπουλος, για να μεταφέρει τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση.

Ευχές και από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής

Επιστολή συμπαθείας προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο απέστειλε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β’, με την οποία του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στα υψηλά πρωθιεραρχικά του καθήκοντα.

Στην επιστολή του, ο Αλεξανδρινός προκαθήμενος αναφέρει: «Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Αθηνών και πάσης Ελλάδος, εν Χριστώ τω Θεώ λίαν αγαπητέ και περιπόθητε αδελφέ και συλλειτουργέ της ημών Μετριότητος κύριε Ιερώνυμε, την Υμετέραν σεβασμίαν Μακαριότητα αδελφικώς εν Κυρίω κατασπαζόμενοι, υπερήδιστα προσαγορεύομεν.

Πληροφορηθείς περί της εισαγωγής Σας στον Ευαγγελισμό σχετικώς με την υγείαν Σας, επιθυμώ να επικοινωνήσω μαζί Σας, προκειμένου να εκφράσω τις πλέον εγκάρδιες προσωπικές ευχές μου, ως και τις διάπυρες δεήσεις, ώστε ο μόνος ιατρός των ψυχών και των σωμάτων, ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, τον Οποίον υπηρετείτε με τόση αυτοθυσία και αφοσίωση, να Σάς αξιώσει τάχιστα της πλήρους αναρρώσεως της πολυτίμου υγείας Σας, για να Σάς δούμε και πάλι γρήγορα στα υψηλά πρωθιεραρχικά Σας καθήκοντα, υγιή και δυνατό, όπως πάντα.

Σάς έχω στην προσευχή μου και Σάς ασπάζομαι ευγνωμόνως με αδελφική αγάπη και τιμή».

Φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ