Έφτασε το Άγιο Φως στην Ελλάδα – Ξεκινά το ταξίδι του για όλη την χώρα

  • Dogma
Άγιο Φως

Από το ναό της Αναστάσεως, στα Ιεροσόλυμα, άρχισε το Άγιο Φως το ταξίδι του με προορισμό την Ελλάδα και όλες τις εκκλησίες της χώρας μας. O Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος έδωσε σε ολόκληρο τον κόσμο το μήνυμα της Αναστάσεως του Θεανθρώπου.

Το κυβερνητικό αεροσκάφος που είχε μεταφέρει την ελληνική αποστολή στα Ιεροσόλυμα, επέστρεψε στην Αθήνα, όπου πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή με τιμές αρχηγού κράτους. Στη συνέχεια το Άγιο Φως θα «ταξιδέψει» στα περισσότερα σημεία της χώρας. Ο πρώτος ναός που θα φτάσει το Άγιο Φως στην Ελλάδα είναι το Μετόχι του Παναγίου Τάφου στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Τα αεροσκάφη, τα οποία αναχώρησαν αμέσως μετά την άφιξη του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα, θα επιχειρήσουν προς τρεις διαφορετικούς γεωγραφικούς τομείς και συγκεκριμένα: Ένα προς Αιγαίο, ένα προς Ιόνιο και ένα προς Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν πτήσεις αποκλειστικά και μόνο για την μεταφορά του Αγίου Φωτός προς: Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Σάμο, Χίο, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Λήμνο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και σε συνδυασμό με την ώρα άφιξης της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα, η προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον τελευταίο προορισμό για κάθε τομέα, θα είναι κατά προσέγγιση στις 22:30.

Φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS