Έφτασε στη Μύκονο ο Αρχιεπίσκοπος

  • Dogma
Μύκονο

Στη Μύκονο έφτασε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις του πολιούχου της Νήσου, Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου.

Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ο Μητροπολίτης Σύρου και Μυκόνου κ. Δωρόθεος, ο Δήμαρχος του νησιού, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και των Τοπικών Αρχών. Η επίσημη υποδοχή του Αρχιεπισκόπου στη Μύκονο θα πραγματοποιηθεί εκ μέρους των τα πρώτα φερόντων και του ευσεβούς λαού της Μυκόνου στα Προπύλαια του εορτάζοντος Ιερού Ναού του Αγίου Αρτεμίου, με τη συμμετοχή Μαθητών, Προσκόπων, Τοπικών Συλλόγων και της Φιλαρμονικής του Λιμενικού Σώματος.

19102016_mykon_8

Μετά τις προσφωνήσεις του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνσταντίνου Κουκά και του Μητροπολίτου Σύρου και Μυκόνου κ. Δωροθέου, καθώς και την αντιφώνηση του Αρχιεπισκόπου θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εόρτιος Πρωθιεραρχικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου. Αύριο το πρωί θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και στη συνέχεια η λιτάνευση της αγίας Εικόνας και του ιερού Λειψάνου του Αγίου Αρτεμίου δια της πόλεως και του λιμένος Μυκόνου.

19102016_mykon_3 19102016_mykon_2

Τις Εκδηλώσεις θα πλαισιώσει η Φιλαρμονική του τιμημένου Λιμενικού Σώματος, ύστερα από σχετικό αίτημα του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου, το οποίο απεδέχθη ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος κ. Σταμάτιος Ράπτης (ΛΣ).

19102016_mykon_5

Αποστολή: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ