Εγκαίνια επί την εορτή της Αγίας Σοφίας στα Ρουσσοχώρια Πεδιάδος (ΦΩΤΟ)

  • Δόγμα

Ευλογήθηκαν οι προσφερόμενοι άρτοι και ο Μητροπολίτης αφού ομίλησε στο πολυπληθές εκκλησίασμα για τον Βίο της Αγίας Σοφίας και των Θυγατέρων Αυτής, ευχαρίστησε τους κτήτορες για την προσφορά τους και ευχήθηκε σε όλους έτη πολλά και ευλογημένα.

Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022, παραμονή της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων αυτής Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδος τελέστηκαν τα Ιερά εγκαίνια στο φερώνυμο εκκλησάκι στα Ρουσσοχώρια Πεδιάδος.

Τον εσπερινό, τον Όρθρο, την Θεία Λειτουργία και τα Ιερά εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας. Στις Ιερές Ακολουθίες έλαβαν μέρος, ο Πανοσ. Αρχιμ. Αγαθάγγελος Γιανναράκης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της καθ’ημας Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Χριστοδουλάκης, ο Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Κοσιδεκάκης και ο Αρχιδιάκονος Μαρίνος Δασκαλάκης, το δε ιερό αναλόγιο διακόνησαν ο Πρωτοπρεσβύτερος και Αρχιερατικός Επίτροπος της Β’ περιφέρειας Εμμανουήλ Παπακανδεράκης, ο Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Ψυλλάκης και ο διάκονος Πέτρος Αράπογλου. Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν πολλοί κληρικοί της καθ’ημας Ιεράς Μητροπόλεως μεταξύ άλλων ο ο Αναπλ. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Φουκαράκης και ο εφημέριος της ενορίας Πρωτοπρεσβύτερος Πέτρος Ψυλλάκης. Παρόντες μεταξύ άλλων οι κτήτορες του Ιερού Ναού κ. Ιωάννης και Άννα Βλαστού μετά του π. Κίμωνα Βλαστού της πρεσβυτέρας και των παιδιών τους, οι οποίοι συγκινημένοι παρακολούθησαν τα Ιερά εγκαίνια, επίσης το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ.Μανόλης Φραγκάκης και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ.Παύλος Μπαριτάκης.

Τέλος, ευλογήθηκαν οι προσφερόμενοι άρτοι και ο Μητροπολίτης αφού ομίλησε στο πολυπληθές εκκλησίασμα για τον Βίο της Αγίας Σοφίας και των Θυγατέρων Αυτής, ευχαρίστησε τους κτήτορες για την προσφορά τους και ευχήθηκε σε όλους έτη πολλά και ευλογημένα.

TOP NEWS