Εγκαίνια Ι. Ν Αγίου Γεωργίου – Κολχικού από τον Λαγκαδά Ιωάννης

  • Dogma
λαγκαδά

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και ευφορίας τελέσθηκαν, κατά το διήμερο 02 και 03 Νοεμβρίου ε.ε., υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Κολχικού, ο οποίος και ευρίσκεται σε ύψωμα πλησίον του Προϊστορικού Οικισμού, που έχει ανακαλυφθεί και χρονολογείται από την Ύστερη Εποχή του Χαλκού και την Πρώιμη Εποχή του Σιδήρου.

Το εσπέρας του Σαββάτου, 02 Νοεεμβρίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος μετέφερε στον υπό εγκαινιασμό Ιερό Ναό, τα Μαρτυρικά Λείψανα τα οποία εναπέθεσε εις την Αγία Τράπεζα τοποθετώντας τα επί του Αγίου Δισκαρίου και ψάλλοντας τα Μαρτυρικά Τροπάρια της Ακολουθία της υποδοχής των Λειψάνων εντός του Ιερού Βήματος, ενώ εν συνεχεία χοροστάτησε του Αρχιερατικού Εσπερινού των Εγκαινίων και ομίλησε επίκαιρα περί μορφής του Αγίου Γεωργίου, καθώς επίσης και περί της σημασίας του γεγονότος του εγκαινιασμού ενός Ναού για την πνευματική ζωή των Πιστών, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να κάνουμε κι εμείς ένα εσωτερικό εγκαινιασμό και να γίνουμε άνθρωποι του Θεού με χαρά μέσα στην καρδιά μας.

Το πρωί της Κυριακής, 03 Νοεμβρίου ε.έ., ημέρα κατά την οποία τιμάται και εορτάζεται από την Αγία μας Εκκλησία, η Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου, αρχικά τελέσθηκε σύμφωνα με την προβλεπόμενη εκκλησιαστική τάξη η Ακολουθία του Όρθρου, εις την οποία εψάλλησαν ο Αναστάσιμος Κανόνας του Βαρέως Ήχου, ο Κανόνας των Εγκαινίων σε Ήχο Δ΄ και ο Κανόνας του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου σε Ήχο Α´., ενώ εν συνεχεία ακολούθησε η Τελετή Εγκαινίων του Ναού και η Πρώτη Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, τον οποίο και πλαισίωναν Ιερείς και Διάκονοι της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Άνθιμος Γιάννης, ο οποίος και ανέλυσε τα νοήματα της σημερινής Ευαγγελικής Περικοπής, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο άνθρωπος θα πρέπει να εναποθέτει τις ελπίδες του μονάχα στον Θεό, του Οποίου ο Λόγος έχει κάτι το διαφορετικό και το μοναδικό και μέσα από αυτόν όλοι μπορούμε να σωθούμε.

Προ της Απολύσεως της πρώτης Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εις τον νεοεγκαινιασμένο Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη όλους όσους βοήθησαν και εργάστηκαν, ενώ έκανε και ιδιαίτερη μνεία εις τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Καλαϊτζή, Ιερατικό Προϊστάμενο της ενορίας της Αγίας Παρασκευής Κολχικού για τις άοκνες και σημαντικές προσπάθειες που κατέβαλε όλα αυτά τα χρόνια, ώστε να φτάσουμε στην σημερινή μεγάλη ημέρα για την επαρχία μας.

Για φωτογραφίες πατήστε πάνω.

TOP NEWS