Εγκαίνια Ιερού ναού Αγίου Χαραλάμπους – Μελισσοχωρίου

  • Dogma
λαγκαδά

Μέσα κλίμα πνευματικής χαράς και συμφώνως προς την προβλεπόμενη Εκκλησιαστική Τάξη και το Τυπικό της Αγίας μας Εκκλησίας, τελέσθηκαν, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου τα Εγκαίνια του νεόδμητου Ιερού Ναού του Αγίου Χαραλάμπους, ο οποίος και ευρίσκεται εις την περιοχή του Μελισσοχωρίου.

Ο νεοεγκαινιαζόμενος Ιερός Ναός, ευρίσκεται εντός των Εγκαταστάσεων του Φιλανθρωπικού Οίκου Ευγηρίας και Πρόνοιας της καθ΄ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, «Χαραλάμπους Παπέ», του οποίου την θεμελίωση και τα εγκαίνια είχε τελέσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος τον Οκτώβριο του 2012 και τον Μάιο του 2016 αντίστοιχα, ενώ η θεμελίωση του Ιερού Ναού είχε γίνει από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, σαν σήμερα πριν από 4 ακριβώς έτη (Φεβρουάριος 2016) και πάλι στην εορτή της μνήμης του Αγίου Χαραλάμπους.

Το εσπέρας της Κυριακής, 09 Φεβρουαρίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος μετέφερε στον υπό εγκαινιασμό Ιερό Ναό, τα Μαρτυρικά Λείψανα τα οποία εναπέθεσε εις την Αγία Τράπεζα τοποθετώντας τα επί του Αγίου Δισκαρίου και ψάλλοντας τα Μαρτυρικά Τροπάρια της Ακολουθία της υποδοχής των Λειψάνων εντός του Ιερού Βήματος, ενώ εν συνεχεία χοροστάτησε του Αρχιερατικού Εσπερινού των Εγκαινίων και ομίλησε επίκαιρα περί μορφής του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού, καθώς επίσης και περί της σημασίας του γεγονότος του εγκαινιασμού ενός Ναού για την πνευματική ζωή των Χριστιανών.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής έλαβε χώρα η Ακολουθία του Όρθρου, εις την οποία εψάλησαν κατά τυπικό εψάλησαν ο Κανόνας των Εγκαινίων σε ήχο Δ΄ και ο Κανόνας του Αγίου Χαραλάμπους σε ήχο Πλάγιο του Β΄, ενώ εν συνεχεία ετελέσθη η Τελετή των Ιερών Εγκαινίων και η πρώτη πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.
Μεταξύ του πολυαρίθμου εκκλησιάσματος, το οποίο προσήλθε με χαρά για να λάβει μέρος προσευχητικώς στο σπουδαίο αυτό γεγονός για τη Μητρόπολή μας, παρέστησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, καθώς επίσης και εκπρόσωποι του Δήμου Ωραιοκάστρου και της Τοπικής Κοινότητος του Μελισσοχωρίου.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά του για την αποπεράτωση του έργου αυτού, συγχαίροντας όλους όσοι εργάσθηκαν με κόπο, υπομονή και αγάπη προκειμένου να φτάσουμε στη σημερινή λαμπρά ημέρα. Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί και στις προσωπικότητες των αειμνήστων μεγάλων ευεργετών Χαράλαμπο Παπέ και τις αδελφές αυτού Ελένη και Σταυρούλα Παπέ, οι οποίοι οραματίστηκαν ενός τέτοιου έργου κοινωνικής προνοίας και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

TOP NEWS