Εγκαίνια Ιερού Ναού Παναγίας «Μυρτιδιωτίσσης» στη Ρόδο

  • Dogma
παναγίας

Τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018, τελέσθηκαν τα εγκαίνια του ιερού Ναού Υπεραγίας Θεοτόκου «Μυρτιδιωτίσσης», Αγίας Πρωτομάρτυρος Θέκλης και Οσίου Κόπριος, τον οποίο ανήγειρε εντός της κωμοπόλεως Παστίδας η οικογένεια Νικολάου και Φιλίας Μιχαλάκη.

Το εσπέρας της Κυριακής, του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα ιερό Ναό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος, ο οποίος, πριν την έναρξη, τέλεσε την Ακολουθία της Καταθέσεως των τιμίων Λειψάνων με Λείψανα των Αγίων: Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, Ιερομάρτυρος Ισιδώρου και των εκ Μουλίων της Κρήτης Νεομαρτύρων Αποστόλου, Δημητρίου και Ζαχαρίου.

Την επομένη, της τελετής των Εγκαινίων προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας συμπαραστατούμενος από τον Θεοφιλ. άγιο Ολύμπου.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στον κοινό εορτασμό της Παναγίας «Μυρτιδιωτίσσης» και των Αγίων Θέκλης και Κόπριος, στον θαυμαστό βίο τους και  συνεχάρη τους κτίτορες για τον Ναό που οικοδόμησαν και με ιδιαίτερη καλαισθησία διακόσμησαν και ευχήθηκε τα δέοντα. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο γεγονός της παραχώρησης του ιερού Ναού στην Ενορία Παστίδας, εκφράζοντας προς αυτούς τον δίκαιο έπαινο και την ευαρέσκεια της Εκκλησίας.

παναγίας

 

TOP NEWS