Εγκαίνια Κέντρου Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας «Εσταυρωμένου»

  • Dogma
δημητριάδος

Το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων επ’ ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Λουκά, του Ιατρού,  πραγματοποιήθηκε στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος μια ενδιαφέρουσα επιστημονική – ιατρική ημερίδα.

Η ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα  του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, με πρωτοβουλία των ιατρών της κλινικής «ΑΝΑΣΣΑ» και τη συμμετοχή του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου.

Στο Παρεκκλήσιο της Παναγίας Γλυκοφιλούσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος  τέλεσε αγιασμό κι ευλόγησε τις λευκές ιατρικές μπλούζες ιατρών και νοσηλευτών, που ήσαν τοποθετημένες ενώπιον των ιερών λειψάνων του Αγίου. Ήταν όντως μια συγκινητική τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στον Ελλαδικό χώρο και θα γίνει θεσμός στην Μητρόπολή μας.

Ο Σεβασμιώτατος, στη σύντομη ομιλία του, παρουσίασε τη μαρτυρική ζωή του φημισμένου ιατρού και Αρχιεπισκόπου Λουκά, καλώντας τους ιατρούς και τους νοσηλευτές να τον μιμηθούν.

Το απόγευμα ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος τέλεσε τον αγιασμό των εγκαινίων του ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ της Ι. Μ. Δημητριάδος (Θουκυδίδου 10, στο Βόλο) – που θα λειτουργεί ως παράρτημα του Συλλόγου «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ» – και στη συνέχεια, χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό, ενώπιον του προσκυνηταρίου του Αγίου Λουκά, που έχει τοποθετηθεί στην ανακαινισθείσα αυλή του κτηρίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωπος της Αντιπεριφερειάρχου κ. Κολυνδρίνη, ο Λιμενάρχης Βόλου Πλοίαρχος Λ.Σ. Εμμανουήλ Κανάλης,  ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Δ/νσης Μαγνησίας κ. Β. Καραΐσκος, εκπρόσωπος του Διοικητή της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων της περιοχής, των φυλακών, των ιδρυμάτων, μέλη και συνεργάτες του «Ε» και πολλοί συμπολίτες μας.

eorti_agiou_louka_eylogia_stolwn_19 eorti_agiou_louka_eylogia_stolwn_17 eorti_agiou_louka_eylogia_stolwn_13 eorti_agiou_louka_eylogia_stolwn_12 eorti_agiou_louka_eylogia_stolwn_11 eorti_agiou_louka_eylogia_stolwn_6 eorti_agiou_louka_eylogia_stolwn_10 eorti_agiou_louka_eylogia_stolwn_3 eorti_agiou_louka_eylogia_stolwn_2 eorti_agiou_louka_eylogia_stolwn_1

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ