Εγκαίνια παρεκκλησίου και 1η Ιερατική Σύναξη από τον Περιστερίου Γρηγόριο

  • Dogma
περιστερίου

Ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος τέλεσε το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ρηγίνου της Ενορίας Αγίας Τριάδος Χρυσουπόλεως, την πρώτη της αρχιερατικής του διακονίας ακολουθία των Ιερών Εγκαινίων.

Ο Μητροπολίτης Περιστερίου, την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 συνεκάλεσε την πρώτη Ιερατική Σύναξη στα Γραφεία της Μητρόπολης.

Της Γενικής Συνάξεως προηγήθηκε η Θεία Λειτουργία στο Ιερό Επισκοπικό Παρεκκλήσιο του Ιερού Χρυσοστόμου, από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Άγγελο Ανθόπουλο, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Περιστερίου προσέφερε σε όλους πρωινό κέρασμα στον αύλειο χώρο του Επισκοπείου.

Ακολούθησε η κεντρική εισήγηση από τον κ. Γρηγόριο και κατόπιν οι εισηγήσεις του Πρωτοσυγκέλλου π. Αγγέλου Ανθόπουλου και του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Κωνσταντίνου Σκαρτούλη, επί θεμάτων των αρμοδιοτήτων αυτών. Μετά το πέρας των εισηγήσεων έγινε εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των πατέρων και του Σεβασμιωτάτου.

Κατά τη διάρκεια της Συνάξης πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεματικής συνδέσης εισήγηση – ενημέρωση προς το Ιερό Σώμα περί των Σεμιναρίων Ποιμαντικής Επιμορφώσεως από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Θεολόγο Αλεξανδράκη, Αναπληρωτή Διευθυντή του Ι.Π.Ε.

Η Ιερά Σύναξη έληξε το μεσημέρι σε κλίμα αγάπης και επισφραγίστηκε με την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία.

 

TOP NEWS