Εγκαινια παρεκκλησίου του Οσίου Πορφυρίου στην Πλάκα

  • Dogma

Τα εγκαίνια ιερού Παρεκκλησίου του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, παρά τω ιστορικώ Ιερώ Ναώ της Παναγίας της Χρυσοκαστριωτίσσης, στην Πλάκα τέλεσε ο Μητροπολίτης Σϋρου κ. Δωρόθεος.

Με την άδεια και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄, ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε τα εγκαίνια ιερού Παρεκκλησίου του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, παρά τω ιστορικώ Ιερώ Ναώ της Παναγίας της Χρυσοκαστριωτίσσης, στην Πλάκα, με τη συμμετοχή του Προϊσταμένου του Ναού, Αρχιμ. Πρόδρομου Σκορδαρά, και Κληρικών από άλλες περιοχές της Αθήνας και την παρουσία πλήθους πιστών και ευσεβών προσκυνητών, οι οποίοι από Όρθρου βαθέος συνέρρευσαν στο Ναό, για να παρακολουθήσουν την τελετή.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, ο οποίος κατά τη διάρκεια των Εγκαινίων ερμήνευε τα τελούμενα, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄ για την παρασχεθείσα άδεια, τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Συμεών για τη συνέργεια και τη συναντίληψή του προς ολοκλήρωση του ιερού αυτού έργου, τους ευσεβείς προσκυνητές, τους οποίους και επήνεσε για την παρουσία τους, τους επωνύμους και ανωνύμους δωρητές, συνεχάρη τον π. Πρόδρομο για την φιλάγιο προσπάθεια, που ανέλαβε και ολοκλήρωσε, και τους ιεροψάλτες και Επιτρόπους του Ναού.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ προσέφερε στο Παρεκκλήσιο Σταυρό ευλογίας και στον π. Πρόδρομο επιστήθιο Σταυρο και ζήτησε την ευχή και την προσευχή όλων.

Τέλος, τόνισε ότι ο Όσιος Πορφύριος, o οποίος έζησε και στην πόλη και την έρημο, αγάπησε τους ανθρώπους, προς τους οποίους έδειχνε κατανόηση και συγχωρητικότητα, γι’ αυτό και αξιώθηκε τοσαύτης τιμής από το Θεό.

TOP NEWS